2016-10-14
我初初見呢間餐廳食物的價錢平,所以就想試下。我叫了一碗豬大腸+肉碎+蛋米線,份量都算大,味道都OK,但沒有太大的驚喜;我仲叫了一碟蒜香炸豬手,但豬手唔掂話明係炸豬手,但一D都唔似有炸過,因為D皮軟淋淋,唔香唔脆好後悔叫了這碟豬手 服務態度方面,更加完全唔掂!有個高大肥肥地單眼皮的男侍應平時邊做野邊發夢都算(有客人叫咗佢幾次,佢都可以聽唔到冇反應),坐我隔離有兩位打扮時髦+化哂妝的女士,當她們食哂D野叫埋單時,個男侍應就行過去佢地個位到俾張單佢地,佢地就係個位到埋單;但當我食完野之後叫埋單時,個男侍應就即刻叫我自己行出去埋單,於是我同佢講:「但係頭先隔離位果兩個人係係個位到埋單架喎」 個侍應答:「你出去埋啦,我地間店的規則係要出去埋單的」 呢個時候我真係著 我問:「規則?咁點解呢個規則唔apply落頭先果兩位客人到?大細超?」佢答:「我宜家比較忙,你出去埋單會快d」他繼續堅持要我出去埋,我話佢咁樣既態度,點解連一句道歉都冇,於是佢就敷衍我say sorry,但仲要繼續反駁! 離哂大譜!就算幾抵食都好,但如果一間餐廳的服務質素差劣,顧客以後都唔會再幫襯的
題外話/補充資料:
睇返之前d食評,原來有唔少顧客都覺得呢間餐廳的侍應態度好差,怪唔得知佢之前的分店都相繼結業