2024-01-19 95 瀏覽
好掛住日本嘅串燒同居酒屋,適逢今日去咗旺角行街,經過見到呢間居酒屋裝修得超靚勁有feel,簡直係繁華嘅酒吧街入面嘅寧靜地方,一於試試! 🫛涼拌枝豆每次食日本嘢必食,一盤份量好多,食極都仲有🐮磯煮牛舌牛舌唔會好韌,配上特製嘅大葱醬汁提鮮,令人食到停唔到口,唔會死咸,值得叫嚟食🌱秋葵燒秋葵都係第一次食,表面鋪有木魚碎,作為燒烤嘅蔬菜嚟講原來都幾好食🫓汁燒豆腐(2件)豆腐嘅外皮燒到好香口,但又保持到入口嘅嫩滑,汁燒嘅味道有微微辣,令到平日清淡嘅豆腐變得好惹味!好食😋🐔雞小腿呢個串燒燒到皮脆肉嫩,肉質非常Juicy,食落去有肉汁流出嚟,真係好好味!推介!🐥雞腳根第一次食雞腳根,食落有少少似雞軟骨嘅感覺,好有咬口,口感都幾特別🦑花枝一夜干充滿香噴噴嘅燒魷魚味,份量係超大碟,好抵食,配埋店家特製嘅花椒醬汁,唔會好麻但好惹味,作為佐酒小食真係一流😋🍍焦糖菠蘿每次去食串燒都一定會叫燒菠蘿,今次店家仲加埋焦糖喺面,令到菠蘿嘅甜度再提升,作為飯後甜品覺得好滿足💗📍 博居酒屋 (太子)太子通菜街223號麗明大廈地下D號舖
🫛涼拌枝豆
每次食日本嘢必食,一盤份量好多,食極都仲有
🐮磯煮牛舌
🌱秋葵
🫓汁燒豆腐(2件)
🐔雞小腿
🐥雞腳根
🦑花枝一夜干
🍍焦糖菠蘿
📍 博居酒屋 (太子)
太子通菜街223號麗明大廈地下D號舖