2024-09-05 203 瀏覽
好朋友回來香港 同佢食餐好預先Book左呢間Omakase環境好有情調 傾計一流😎- Omakase Sun $1380+10%-先付🔸飽汁啫喱有好鮮甜鮑魚味鮑魚都好爽口 仲配有樽菜 粟米 蝦🔸先黎一個儀式感爆分🫧睇到我地哇哇聲😂係花雕魚薄切 配有魚子醬 同埋個紫蘇花一起食 再沾酸汁 不同口感-刺身🔸三文魚籽海膽杯 三文魚籽係師傅自己醃 所以比出邊會甜D 加咗柚子皮 提出個鮮味🔸粒貝刺身 比較爽口 加咗鹽 青檸 可以加Wasabi食 唔夠先再加豉油🔸獅魚刺身即係大條油甘魚 油度比較豐富-御料理🔸燒月子冬瓜煮 月子即係海饅 有麵根 日本腐竹-寿司🔸象拔蚌壽司🔸日本鹿兒島間八壽司🔸交牒魚壽司 上面係燒咗嘅魚邊位 爆曬油脂😬🔸青魚壽司 魚味比較濃郁🔸中拖羅壽司 入口溶化😍🔸海膽!超有儀式感 師傅交到我地手上後才加淡雪鹽和金箔巨厚海膽好味到暈左!幸福感滿滿🫶🏻-吸い物🔸清甜蜆湯 加麵筋 味覺沖擊-甜品(デザート)🔸先食紅酒啫喱西瓜 紅酒味唔會太濃 啱晒我地再食赤肉蜜竹瓜 爆汁 甜到黐線🙆🏻‍♀️-📍花晨月夕📌尖沙咀赫德道2號金麟商業中心2樓
好朋友回來香港 同佢食餐好
師傅交到我地手上後才加淡雪鹽和金箔
巨厚海膽好味到暈左!幸福感滿滿🫶🏻
吸い物
🔸清甜蜆湯 加麵筋 味覺沖擊
甜品(デザート)
🔸先食紅酒啫喱西瓜 紅酒味唔會太濃 啱晒我地
再食赤肉蜜竹瓜 爆汁 甜到黐線🙆🏻‍♀️