2021-05-06
最近Times square 人山人海,一輪優惠券攻勢帶旺哂商店同餐廳。好在有早一兩星期預約,但午市已滿唯有改食晚餐⋯首先食左小籠包兩件,不過不失,正常餐館水準。有叫餐廳既廚師推介:無花菓天下第一豬,一客例牌有六件。毫無疑問係好食過平時飲宴既乳豬,夠熱皮脆肉嫩,連些少骨夠香,唔沾醬都夠味,值得一試。之後叫左個金裝焗釀蟹蓋,蟹蓋放滿芝士碎,細細隻(百幾蚊隻都唔會預期會有幾大隻)釀料除左有蟹肉,有忌廉,有好細既菇粒(應該係菇粒掛,切得好細粒唔太食出咩味),連埋芝士,食落好似食緊蟹肉醬。細細隻既份量反而好,食多些少其實已經開始覺得漏,個人黎講麻麻地。三蔥花膠炆雞煲,份量唔算少,都有5/6塊花膠。不過成煲野最好食就係花膠,成個煲有點過咸,咬多兩啖雞件仲有陣雪味,冬菇亦都唔好食。最後叫左個醬油日山和牛鬆炒飯,炒得都算乾身、飯粒分明,唔會醬油味過重,不過牛味偏淡。環境方面,有空間感,算幾好坐。職員服務正常,有適時加水換碟。不過味道方面,得天下第一豬比較好食。坦白講,無優惠券既情況下,我唔會簡食呢間,充其量可以再試午市。
好在有早一兩星期預約,但午市已滿唯有改食晚餐⋯
首先食左小籠包兩件,不過不失,正常餐館水準。
有叫餐廳既廚師推介:無花菓天下第一豬,一客例牌有六件。
環境方面,有空間感,算幾好坐。
職員服務正常,有適時加水換碟。
不過味道方面,得天下第一豬比較好食。