2024-06-05
我一直都話唔好睇少小店,今日係九龍城宋王臺站附近食左一間高質小店,呢到裝修好新潮,好young,主要用左搶眼嘅鮮黃色,食物方面就主打手工pizza同好多不同種類嘅小食。呢度嘅廚師係外國人,一路睇住佢整嘢食,又同我哋有講有笑,我地都好開心。另外呢度都係QR code落單,所以好方便。今日我地兩個人叫左個pizza set for 2,包一個12" pizza,一款小食同兩罐飲品。我地要左signature mama mia,因為我朋友鍾意食意式sausage,而剛剛好呢度有齊意式煙肉、意大利香腸,辣肉腸、同埋意式肉腸!pizza個底做得好好食,夠晒煙靭!另外個自家製garlic and herb sauce都好好食,用來沾crust真係好正!小食方面就叫咗個蕃茄醬蒜蓉蝦,啲醬汁勁好食,隻蝦又大隻又爽口,新鮮得好有誠意!之後就叫多咗一個燴牛肉寛麵,份量都唔少,意粉口感剛剛好!