2024-05-04
日作食堂好有日系校園既感覺,小清新裝修好好睇。食物味道賣相都非常唔錯,距離地鐵站都係五分鐘路程,觀塘是靚午又多一個選擇😍我同朋友分別叫咗豬扒定食同吞拿魚丼,另外叫咗焦糖明太子玉子燒。❣️和風厚切吉列豚肉眼扒定食豬扒炸得酥脆,上檯仲熱辣辣,肉質鬆軟又有豚肉香味👍配埋酸甜口既炸豬扒汁,非常有和風既感覺✨定食包埋兩款小食同麵豉湯,我額外加咗份溫泉蛋。麵豉湯裡面有大大隻蜆,好好飲,定食既芽菜都比想像好食,非常唔錯👍就咁望以為唔算好大份,食到一半發現真係好飽肚,完全食唔曬😂❣️吞拿魚四色丼吞拿魚四色丼真係好吸引,睇落勁新鮮肥美🥹最好味一定係大拖,入口即化,油脂豐富魚味勁香,可能因為夠新鮮,食落完全唔膩。吞拿魚蓉用黎送飯一流❤️❣️焦糖明太子玉子燒聽個名都覺得好食,食落果然都冇令人失望😚玉子燒非常嫩滑,又好有蛋香味。表面一層薄脆焦糖,令口感味道都更豐富,明太子沙律醬都好夾,如果再多啲明太子味就更好了。
❣️和風厚切吉列豚肉眼扒定食
就咁望以為唔算好大份,食到一半發現真係好飽肚,完全食唔曬😂
❣️吞拿魚四色丼
❣️焦糖明太子玉子燒