2023-03-07 37 瀏覽
有時想chill吓但係又唔想山長水遠行上蘇豪區. 想近近哋搵一間餐廳朋友今次帶咗我嚟Feast Oyster Bar and Restaurant . 佢嘅位置喺中環街市旁邊. 非常方便. 主打生蠔🦪同美酒🍷入面嘅裝修高貴典雅. 燈光浪漫位置之間非常闊落. 傾偈都唔怕俾人偷聽到當然要先試下呢度嘅生蠔同埋白酒先啦我哋揀咗法國生蠔. 海水味比較濃厚. 新鮮清爽. 配埋白酒真係非常享受🎃南瓜湯食完啲凍嘢就想飲番啲熱嘢暖吓個肚所以就叫咗個南瓜湯南瓜湯嘅質地唔會好稠. 但味道都好足夠🍝溫泉蛋卡邦尼闊條麵配巴馬火腿乾呢度嘅所有pasta都係手工製闊條麵彈牙有蛋香味巴馬火腿乾煎到好香有咬口🥚法式梳乎厘有雲呢拿味、朱古力同埋橙味選擇我就鍾意食最原始嘅雲呢拿味可以食到濃濃嘅蛋香口感亦都非常鬆軟整體嚟講呢間餐廳嘅質素同埋環境都非常好. 店員亦都好友善. 見到你嘅酒杯吉咗就會過嚟幫忙斟酒係同朋友嚟慢慢坐傾偈嘅好選擇❤️

入面嘅裝修高貴典雅. 燈光浪漫

呢度嘅所有pasta都係手工製
闊條麵彈牙有蛋香味
巴馬火腿乾煎到好香有咬口

🥚法式梳乎厘
有雲呢拿味、朱古力同埋橙味選擇
我就鍾意食最原始嘅雲呢拿味
可以食到濃濃嘅蛋香