2022-04-16
同先生喺荃豐買完嘢順便買外賣返屋企做晚餐,行過見到呢間新開張嘅外賣小店,店面乾淨企理,仲有我至愛嘅雞絲粉皮,當然唔能夠放過。食物方面選擇唔算多,但勝在抵食,仲有復活節推介,更加化算。滷水拼盤有滷水蛋、雞翼、豬耳、金錢肚同牛𦟌,非常豐富。雞翼大大隻,夠哂入味,滷水汁非常香,鹹淡適中,而且唔會有雪味。牛𦟌炆得軟腍, 但又唔會失去口感,滷水味香濃而且冇臊味,唔錯。雞絲粉皮份量多而且好足料,雞絲俾得夠大方,醬汁比例亦剛好唔會好膩,配上爽滑嘅粉皮同新鮮嘅青瓜絲,清新開胃。炸醬麵係店員推介,話係必食之一,味道果然唔錯,麵底清爽,配上香濃嘅自家製炸醬,非常惹味。飲品方面非常有驚喜,特別係果茶,加入洛神花,味道酸酸甜甜,清爽解湯,非常推薦!疫情之下市道唔好仍然敢於追夢已經係勇氣可嘉,更難得嘅係食物係食得出嘅用心,而且店員亦好友善,值得支持。
食物方面選擇唔算多,但勝在抵食,仲有復活節推介,更加化算。
滷水拼盤有滷水蛋、雞翼、豬耳、金錢肚同牛𦟌,非常豐富。