2024-08-01
🎀元朗。夜聚好選擇👍營業到凌晨四點的惹味即炒大排檔🤤🎀🪄店名* #多多雞大排檔🔮地址* 元朗又新街37-51號富祐閣地下14號舖🔮🗾分店地區🗾 沒有分店💰價錢$479 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_元朗剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_港式➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵最近好中意食翻啲地道港式野 今次又近近地去左元朗搵大排檔😆大排檔野食選擇又多 又係即刻炒 熱辣辣 價錢又平 簡直就系糧尾之選!餐廳系分開左上下兩層 整體環境明亮乾淨 冷氣充足 唔會有污糟既感覺~值得一提系餐廳營業時間去到凌晨四點 岩曬夜晚唔知食咩既人士~🍽️食物質素🍽️食物選擇種類超多 除左又日常可以睇到既小炒外 餐牌仲分門別類左不同肉類既特色小菜 包括豬,牛,水產,蔬菜,炒粉麵 性價比極高 更有多款啫啫煲 除外舖頭有招牌菜式系平時大排檔好少有 必食一定係即燒炭火雞 另外仲有蒸雞,炒雞,牛肋條, 豬頸肉,牛舌煲可選擇👀評分💖💖💖💖💖🪄 招牌即燒炭火靚雞$198嚟到呢一間大排檔當然唔少得食佢哋最招牌嘅即燒炭火雞 見到好多人都特登過嚟打卡 佢地呢款燒雞系使
🪄店名* #多多雞大排檔
🔮地址* 元朗又新街37-51號富祐閣地下14號舖🔮
🗾分店地區🗾 沒有分店
💰價錢$479 (2人)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐廳環境🎵
🍽️食物質素🍽️
🪄 招牌即燒炭火靚雞$198
嚟到呢一間大排檔當然唔少得食佢哋最招牌嘅即燒炭火雞 見到好多人都特登過嚟打卡 佢地呢款燒雞系使用大瓦缸高溫碳即場燒制 所以建議大家一嚟到就即刻點咗先 因為燒制嘅時間都比較耐~ 不過等候唔會令你有失望 因為味道真係十分之唔錯 而且原隻嗰個震撼感好大 上到嚟攤凍少少就可以自己用較剪處理 雞皮燒得勁香脆又夠薄身 而入面嘅肉都好嫩滑充滿肉汁 雞味超濃 份量大概可以夠三個人食用 所以相當划算
🪄 燒汁薯仔牛柳粒$168
大排檔必食薯仔牛柳粒呢道菜 系屋企永遠都煮唔到佢地既味道🤣估唔到系呢度既牛柳粒份量都頗多 而且肥瘦均勻 薯仔外皮有炸過 所以做到外脆內軟系感覺 再用燒汁炒勻 增加香味
🪄 椒絲腐乳炒通菜$78
通菜夠曬嫩 品質良好 椒絲腐乳味道完美滲入每一條菜 食落去咸咸香香 送飯一流啊😍
🪄絲苗白飯$15/1
叫左一碗飯share 無甘有罪惡感😂
🪄飲品-可樂&雪碧$20/2
飲品價錢正常👍
(5個💖為最高)
✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️