2024-09-07
寿司の神喺元朗區屹立多年,一直都深受街坊歡迎🥸 Omakase既最大樂趣,就係享受美食嘅同時,可以近距離欣賞廚師十足既功架,交流同學習到食物既知識😍🌟Omakase Lunch $880 pp-Seasonal Appetizers -Sashimi-Sushi✨Seasonal Appetizers 水雲藻物配搭七色芝麻,加上自家調配酸汁,帶點微酸,開胃之選。茶碗蒸加入黑松露,略嫌稍微蓋過蛋香,但質地夠滑。✨北海道帶子 🥰配搭岩鹽柚子皮,先係柚子清香,然後有若隱若現嘅鹽味。清新怡人,突出左海鮮本身嘅鮮味。✨鰤魚鰤魚就係較大條既野生油甘魚,質地香軟,肉味香濃。✨甜蝦 🥰幾有心思既設計,用壽司飯製作而成嘅風乾鍋巴,盛載住新鮮甜蝦,再淋上蝦頭蝦膏,層次感更豐富。✨鯖魚·北海道鱈魚鯖魚味道較突出,配搭昆布增加甜味,有中和之效,北海道鱈魚肉質柔軟。✨鱈魚白子原來不知不覺,又到左白子既季節!口感Creamy,無腥味,不過食到第兩舊就有少少膩😝🌟壽司✨地金目鯛:金目鯛嘅最高級別,色澤美觀✨赤身醬油漬:肉味濃,帶點醬油香✨三文魚籽:享受每粒三文魚籽喺口腔爆開嘅幸福感覺🥰✨腦天:火炙後更加係油香滿滿✨
🌟Omakase Lunch $880 pp
-Seasonal Appetizers
-Sashimi
-Sushi
✨Seasonal Appetizers
✨北海道帶子 🥰
✨鰤魚
鰤魚就係較大條既野生油甘魚,質地香軟,肉味香濃。
✨甜蝦 🥰
✨鯖魚·北海道鱈魚
✨鱈魚白子
🌟壽司
✨地金目鯛:金目鯛嘅最高級別,色澤美觀
✨赤身醬油漬:肉味濃,帶點醬油香
✨三文魚籽:享受每粒三文魚籽喺口腔爆開嘅幸福感覺🥰
✨腦天:火炙後更加係油香滿滿
✨香水蟹:一絲絲蟹肉,膏味較濃
✨馬糞海膽:甜度較高,我好鍾意🥰
✨白海膽:相比之下較清甜,而有回甘
✨鰈魚邊:魚油香爆炸🤯🤯
🌟甜品
甜品係自家製嘅焙茶布甸,店員提醒要一畢到底,撈埋底層既茶渣一齊食用。茶香為主,甜度不高,舒服既口味。