2022-04-26
見到網上面有人介紹呢間元朗嘅花生糖,佢哋100%香港製造,做咗二十年各式各樣糖果,佢哋標榜用料天然,低糖少甜,難得嚟到元朗一定要買嚟試吓!🥜椰絲花生糖 $55 兩盒 $32一盒(9/10)一盒大概都有成20粒,椰絲花生糖聽落好似好甜咁,但食落一啲都唔會好甜,甜度係啱啱好㗎!花生好香脆,好濃花生味,麥芽糖唔會太痴牙,椰絲令到口感更加豐富,好香椰果,一啖一粒啱啱好,真係唔小心食咗好多粒,真心好食😆😆🍴南瓜子軟糖 $40 一盒 $70 兩盒 (8/10)一盒都係有大概 20粒,南瓜子應該係比較貴啲所以一盒都會貴少少,南瓜子好香,加埋芝麻,花生同麥芽糖,味道比較清香少少,食到南瓜子嘅味道!一啲都唔會太甜,鍾意食清淡啲嘅應該都會好鍾意呢一個~🍴齋雞粒 軟 $50 一磅 (8.5/10)係用麵筋來做,味道係比較香辣,口感鬆脆又帶點煙韌,香甜又帶有輕淡的辛香,食多少少會覺得有啲油膩,屋企人好鍾意食,下次入元朗都會再買!推薦指數: 9/10真心店舖好有誠意去做各式各樣嘅傳統小食,呢間真係好好食,好食過馬路對面嗰間(已經買過一次),下次入元朗都會再買返呢間做手信,推介俾大家!📍 其奧 (元朗)元朗大馬路
🥜椰絲花生糖 $55 兩盒 $32一盒(9/10)
🍴南瓜子軟糖 $40 一盒 $70 兩盒 (8/10)
🍴齋雞粒 軟 $50 一磅 (8.5/10)
推薦指數: 9/10
📍 其奧 (元朗)
元朗大馬路36號
#香港美食 #hkfoodie #食好西 #hkig #hkeat #hkfood #food #tasty #港式