2023-05-17 49 瀏覽
【元朗•薄荷葉泰國菜】✨🐝————————————————————————去開元朗行街,見呢間泰國菜環境唔錯咁就決定入去試下。主打泰式料理:咖哩、海鮮、串燒等。🍯 |軟殼蟹咖喱配薄餅 |HKD 218+55好濃椰香味,好creamy,咖喱唔會辣保持到軟殼蟹既蟹味,配埋薄餅直頭係大滿足!!🍯|泰式炒茄子|HKD 88一上碟見佢紅卜卜,以為佢會好辣,點知完全唔辣。有洋蔥、肉碎,三色椒、金不換去增添茄子嘅香味。一食落去感覺自己去咗泰國咁,好濃嘅金不換香味,配埋蒜香,超級正。🍯|沙嗲牛串燒|HKD 108好惹味,牛肉好鬆軟,即使經過燒烤之後仍然有好多肉汁配埋沙嗲醬,又咸又甜,令人食到停唔到口。飲埋啤酒一流! 🍯|春卷配生菜|HKD 98我個人比較鐘意唔配生菜直接食,春卷本身唔濃味,卷皮煙煙韌韌咁,入面有啲肉碎,有少少似食生菜包肉碎既感覺,冇咁濃味,友人配生菜就再清新少少。🍯|椰青 | HKD 50新鮮椰青,一飲勁清甜,完全驅趕咗夏天嘅悶熱,特別最近天氣又潮濕又悶熱。飲完直程透心涼,仲可以食埋入邊嘅椰肉,超級嫩滑
【元朗•薄荷葉泰國菜】✨🐝
————————————————————————

🍯 |軟殼蟹咖喱配薄餅 |HKD 218+55
好濃椰香味,好creamy,咖喱唔會辣
保持到軟殼蟹既蟹味,配埋薄餅
直頭係大滿足!!

🍯|泰式炒茄子|HKD 88

🍯|沙嗲牛串燒|HKD 108

🍯|春卷配生菜|HKD 98
我個人比較鐘意唔配生菜直接食,春卷本身唔濃味,

🍯|椰青 | HKD 50