2019-12-07 182 瀏覽
終於來到這間咖啡店,傳聞店主18歲開始咖呢間店,但入到餐廳個個店員都禁後生,唔睇之前啲專訪唔會知邊個店主😂😂健康地有 意式青醬青瓜松子仁扁意粉 ,全素但味道唔“寡”, 扁意粉炒得好有口感, 配菜有洋蔥青瓜同椒,食落有“青青地”嘅味道,好fresh🤣🤣 (係好食嘅)朋友再加大量cafe 例牌: 煙三文魚水波蛋 (正,一次過可以食Egg Benedict同意粉!),其實好多cafe egg benedict 好難有好大分別,(除非整得好難食),但今我次呢個特別在佢中間嘅沙律菜😂😂 ,個醋好特別,同平時食嘅有啲唔同,唔會太酸😋😋香港人要magic, 飲住杯咖啡頂住檔先呢杯magic = 咖啡味濃嘅flat white (咖啡比例多啲),其實放假又唔使飲太濃,但懷住輕鬆心情下一試都好。 同flat white 比真的冇禁重奶味,好岩我😋😋朋友甚少飲咖啡,但今日都點左焦糖咖啡,盛讚,睇黎呢度可以繼續encore.以下照片有點醜流心焦糖海鹽鬆餅 ($20)即order 即整熱,預返10分鐘等候。外層係舖滿果仁嘅皮,好脆!!!入面就邪惡焦糖😍😍😍 好甜,但撈埋好好食 (想冇禁邪惡就叫另一款流心莓)呢

意式青醬青瓜松子仁扁意粉

煙三文魚水波蛋

Magic

香港人要magic, 飲住杯咖啡頂住檔先

以下照片有點醜
流心焦糖海鹽鬆餅

流心焦糖海鹽鬆餅 ($20)
即order 即整熱,預返10分鐘等候。
呢個甜品成為一個完美句號😋😋

呢間店店員好年輕,禁岩今日坐open kitchen 隔離,聽住其中兩位店員一路準備食物嘅對話好好笑,好歡樂🤣🤣

最後:
意式青醬青瓜松子仁扁意粉