2019-02-13 538 瀏覽
想生日食d特別既菜🍽,好開心可以搵到一間唔太貴既法國菜,味道好好😋,而且仲有帥氣既法國主廚欣賞😍法國最出名既係芝士,我地當然唔會錯過,叫左一個法國芝士拼盤,有四種芝士,每一款味道都好濃,當中最喜歡流心芝士,好creamy,第一次食藍芝士,幾特別,不過中唔中意就見人見志,仲有ham同sausage,配上芝士同法包,味道好夾👍🏻芝士同法包好多,好大份前菜仲有慢煮嫩雞胸配法律菜,個慢煮雞胸嫩到一個點,好滑,好味到食幾多塊都得,相信食依個減肥一流😂,低卡路里之選洋蔥湯好濃,加左法包有芝士響湯入面一齊焗,朋友話係正宗既法式洋蔥湯👍🏻主菜係菲力牛扒,香草燉嫩羊肉薯蓉菲力牛扒係七成熟,係切好上碟,有好多塊牛扒,沙律菜裝飾好靚,點知點解有聖誕節既感覺😂仲食左個燉羊肉薯蓉,味道好好,不過嫌羊肉切碎左,如果係羊架或者羊扒會更滿足,不得不讚過薯蓉,滑到一個點😋,我朋友直情想encore個薯蓉因為慶祝生日,坐左好耐,可能阻住人地小店收工🤪但店員好好人,無吹我地,仲幫我地影左多幾次相👍🏻最後當然要俾tips佢地啦

主菜係菲力牛扒,香草燉嫩羊肉薯蓉

2019-01-23
慶祝紀念