2022-11-13
CC 外食呢間餐廳自從開業以來就好受歡迎 因為佢既裝修以藍白水晶做主調充滿科幻感 無論餐具還是裝修令人好似去左另一個國度咁😄呢日趁Dining City有special lunch menu 就去試試~前菜泡沫烤南瓜湯醃製生鮮北海道帶子、牛油果、青蘋果、柚子汁(+$38)主菜香煎法式黃油春雞(半隻)、薯蓉、蘆筍、烤雞汁加勒比雜錦海鮮紅辣椒扁意粉配蒜香牛油汁(+$80)燒美國西冷牛排、甘筍蓉、義大利西蘭花、馬爹拉酒汁(+$80)甜品Tiramisu法式燉蛋配鮮雜莓整體黎講呢覺得呢間餐廳調味很不錯 食物唔會太重口味特別係個意粉望落好清原來有少少辣好惹味 特別欣賞前菜既牛角包同牛油好香而且好鬆軟 上檯仲係暖gah🤭可以帶女生黎打卡好多打卡位仲有個星空隧道有得玩有得食🤣@phenomenon_wine_dine @diningcity_hong_kong#飲食日記 #健康飲食 #美食推薦 # 香港美食日記 #低卡飲食#foodiehk #美食推薦 #香港美食 #hkfood #hkfoodie #healthyfood #氣炸鍋#氣炸鍋料理#氣炸鍋低卡食譜 #低碳飲食 #生酮飲食 #減肥料理
前菜
泡沫烤南瓜湯
醃製生鮮北海道帶子、牛油果、青蘋果、柚子汁(+$38)
主菜
香煎法式黃油春雞(半隻)、薯蓉、蘆筍、烤雞汁
加勒比雜錦海鮮紅辣椒扁意粉配蒜香牛油汁(+$80)
甜品
Tiramisu
法式燉蛋配鮮雜莓
@phenomenon_wine_dine
@diningcity_hong_kong
#飲食日記 #健康飲食 #美食推薦 # 香港美食日記 #低卡飲食#foodiehk #美食推薦 #香港美食 #hkfood #hkfoodie #healthyfood #氣炸鍋#氣炸鍋料理#氣炸鍋低卡食譜 #低碳飲食 #生酮飲食 #減肥料理 #減肥食譜 #低卡高蛋白 #高蛋白質 #cookery #麵包#烘培 #烘培食譜 #食譜 #家常菜#尖沙嘴美食 @diningcity_hong_kong