2024-03-01 521 瀏覽
今日朋友帶左我去一間係銅鑼灣開左17年嘅樓上舖西餐廳凡高廚房🎨一行入餐廳已經見到好多凡高嘅作品,連枱上餐墊都係畫作,好靚💯仲有啲打卡位我地點左兩個set lunch🥗 餐前沙律,青蘋果片🍏好清甜,沙律菜新鮮,黑醋汁帶啲酸甜好開胃餐湯係店內岀名嘅招牌98%惹菌忌廉湯,忌廉湯飲落好濃香菌味道,好smooth,仲有啲黑松露香味,十分好飲🥩美國頂級西冷沙律配柚子醋沙律汁西冷扒上菜望落好豐富,份量好多,已經切好哂,西冷食落好有牛香味道,肉質軟腍,黑椒味道唔會太辣,成數廚師控制得好好💯🐟 香煎鱸魚配中東米沙律鱸魚present得好靚,兩大邊鱸魚煎得好香脆,魚肉好厚又好嫩滑冇魚腥味,有dill草嘅清香,旁邊有小小忌廉汁,帶小小鹹味增加左鱸魚嘅香味,中東米沙律口感煙韌,食落唔乾,有小小酸味,喜歡旁邊有小小紅椒粉令到層次更豐富💯甜品🍓士多啤梨慕絲,味道唔太甜,奶香味同士多啤梨醬配搭得剛好👍🏻我同朋友清哂所有食物,都大讚環境、食物同服務都好好,一個食得好愜意嘅午餐

我地點左兩個set lunch

🥩美國頂級西冷沙律配柚子醋沙律汁