餐廳: 牛陣HANARE Platinum Label
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-09-01 133 瀏覽
牛陣呢個名細細個已經聽過,最近佢喺銅鑼灣嘅世貿中心度開咗間旗艦店閒日下午嚟到人都幾多 餐廳裝修風格同舊店截然不同 非常有日本嘅氣息 用上好多水泥同木去營造氣氛 加上採光好好 令人身心放鬆 好似置身日本嘅Cafe咁呀前菜有幾款,最鍾意就係龍蝦沙律 夠晒精緻火鍋放題,竟然都有刺身食 勝在夠晒新鮮 天婦羅都同樣出色,炸醬唔太厚夠晒薄脆叫咗個鹿兒島縣黑毛和牛壽喜燒放題 店員用心講解壽喜燒嘅做法 非常細心 今次用上宮崎產嘅赤身肉 牛肉味濃郁 脂肪較少 同時做到入口即溶嘅感覺 將少量壽喜燒醬汁加入鍋入面 再放牛肉煮至五成熟 加埋蘭王蛋一齊食 令口感更加順滑同富有蛋香仲有北海道產嘅夢之大地豚 同樣地肥瘦適中 好新鮮 食落仲有一份爽口 口感豐富最後必食甜品我最愛就係日式卷蛋 蛋糕濕潤入面嘅忌廉好輕盈 一啲負擔都冇以上嘅食材全部都可以任食 非常容易就回本

前菜有幾款,最鍾意就係龍蝦沙律 夠晒精緻

火鍋放題,竟然都有刺身食 勝在夠晒新鮮
天婦羅都同樣出色,炸醬唔太厚夠晒薄脆

以上嘅食材全部都可以任食 非常容易就回本