<<Thursday Couple 尋食記🐖🍌>>咁啱經過港島交收,唔係幾熟呢頭,但見到有間雞煲,好似幾正咁,呢排又開始翻風,想食暖笠的,就膽粗粗就打算同男朋友入去試下。🙈🤣環境企理,寬敞,仲有卡位坐,舒服!碗碟好有古色古香感覺👏🏼☺️我地點咗個二人火鍋set,個老闆話呢個set係10月期間限定,每人200。超級抵食!二人撐枱腳一流!🥰🔥我地嗌咗個麻辣雞煲bb辣。😚黎到見到個雞煲都幾足料,有豆卜,冬菇,啲雞都多肉,冇乜骨。聞落好香花椒味,但又唔攻鼻,幾正幾舒服😋👏🏼食落發現個豆卜,冬菇都好入味,主要傦雞煲個醬都好惹味!好好食!!湯底真係好緊要🥳🥳🔥到雞既部分,啲雞啖啖肉,而且仲好滑!!好驚喜😋👏🏼其實食完個雞煲都已經飽飽地,因為真係好大份!但我哋都決定繼續食!就叫人幫手加湯開始打邊爐。都係佢哋主打💓😚🔥🔥🔥我地嗌咗牛柏葉、響鈴、豆卜(太好味決定encore)😅😚🙈牛丸、鮮蝦雲吞、特級安格斯肥牛、金菇、唐生菜、粉皮、讚岐烏冬。🥳🥳特別值得一提既係個牛丸同埋肥牛,超有牛味!而且個肥牛仲要唔係薄切切嗰啲,係厚切的!!鍾意食牛既朋友一定要試!🙈🙈🙈😎同埋個牛柏葉十
<<Thursday Couple 尋食記🐖🍌>>

我地嗌咗個麻辣雞煲bb辣。😚

黎到見到個雞煲都幾足料,有豆卜,冬菇,啲雞都多肉,冇乜骨。

聞落好香花椒味,但又唔攻鼻,幾正幾舒服😋👏🏼

到雞既部分,啲雞啖啖肉,而且仲好滑!!好驚喜😋👏🏼

同埋個牛柏葉十分爽口,鮮蝦雲吞個味道都唔錯,入面有原隻蝦!爽口彈牙!😋🥳都十分值得一試!

最後食到我地2個飽到上心口!!!整體黎講呢間雞煲十分值得一試。

雞煲絕對係驚艷,而且我地都好鍾意佢地個湯底,200/人黎講我覺得絕對性價比極高😍😍👏🏼
  • 老重慶奇味雞煲
  • 特級安格斯肥牛