2023-11-11
海底撈火鍋 (海之戀商場) (荃灣)荃灣大河道100號海之戀商場地下G07-G08號舖嚟到海底撈,梗係叫鴛鴦鍋㗎,我就叫咗香濃蕃茄同大骨菇湯底😝,其餘兩個就係清水,雖然話就話係清水,但係佢都會放啲紅棗同杞子喺入面㗎!蕃茄向來係我嘅最愛喺未放食材之前店員會細心咁問你需唔需要飲碗蕃茄湯,仲可以加啲牛肉粒同埋蔥等嘅材料然後一碗熱辣辣香濃嘅蕃茄湯就呈現係你眼前啦😍次次嚟到海底撈梗有人生日嘅,真係總有一台係你附近,🎵傻嗨嗨…職員嘅服務態度依然咁好,女仔仲可以排埋美甲服務添💅🏻自從比朋友洗腦打邊爐要食鵪鶉蛋之後次次嚟到海底撈都要嗌🤣一啖一粒超級爽。鴨血口感好特別,我一個人食晒成碟🤣唔識得形容嗰種口感值得讚賞嘅,就係蝦滑,每一啖都充滿住蝦,淡淡都係蝦嘅鮮味🦐另外醬爆芝士牛丸亦都係我好推介嘅食物之一,咬開啲芝士汁好似洪水咁湧出嚟🧀,另外到咗我最鍾意食嘅沙巴魚🐠,啲魚好腍,仲要冇骨超級正😍,次次必定叫㗎,最後都肥牛,味道都好重牛味肥肉同牛分布平均😍總括嚟講海底撈係我每次同朋友出街食打邊爐嘅必選之一😘#美食 #香港美食 #美食介紹 #美食博主 #飲食 #飲食推介 #香港 #內地 #澳門#foodporn
荃灣大河道100號海之戀商場地下G07-G08號舖
職員嘅服務態度依然咁好,女仔仲可以排埋美甲服務添💅🏻
值得讚賞嘅,就係蝦滑,每一啖都充滿住蝦,淡淡都係蝦嘅鮮味🦐
總括嚟講海底撈係我每次同朋友出街食打邊爐嘅必選之一😘
#foodporn#foodpics#foodiegram#snapshot#discoverhongkong#delicious#yummy#instafood#foodphotography#eat#eating#香港美食#香港#美食#吃貨人生 #吃貨 #吃貨日常 #吃 #吃吃吃 #吃到飽 #美食推薦