2024-06-19
本身同朋友諗住試吓全港第一位嘅COA酒吧,去到先知佢逢星期一休息,咁就去第二位嘅酒吧試吓🤣Cocktail用唔同elements做主題,定期都會轉,今次就有:🪨GRANITE 🍠SWEET POTATO🪷GINGER LILY🍓STRAWBERRY🎋BAMBOO 🐐GOAT六樣材料好似大纜都扯唔埋,但係其實又息息相關。Menu上面會寫有每一杯cocktail嘅小故事,創意十足。唔知揀咩嘅都唔緊要,店員會了解你嘅偏好再介紹cocktail比你,有選擇困難症嘅跟住店員嘅推介嚟點就得啦😆一坐低就會先上welcome drink,香檳入面放咗小熊軟糖,令成杯酒飲落增添一份甜味,賣相令好可愛,我哋全部都幾鍾意。而snacks就係cheese cracker同橄欖,幾特別,每次差唔多食曬staff就會refill,服務上的確唔錯,不過就略嫌每次未食曬舊嘅就唔要有啲浪費🤨最後揀咗3杯用ginger lily同strawberry為主題嘅酒:🍸BUZZ CLUB ($195)Monkey 47 Dry Gin + Avallen Calvados + Ginger Lily + Honey + Cit
🪨GRANITE
🍠SWEET POTATO
🪷GINGER LILY
🍓STRAWBERRY
🎋BAMBOO
🐐GOAT
🍸BUZZ CLUB ($195)
Monkey 47 Dry Gin + Avallen Calvados + Ginger Lily + Honey + Citrus + Champagne
🍸NECTAR OF GOD ($175)
Glenlievet 12 + Ginger lily + Amontillado + Kabosu + Chocolate Bitter + Egg white
🍸PERENNIAL TREAT ($175)
Bacardi 8 + Strawberry Jam + Cocoa Juice + Absinth + Lemon Gelato + Hojicha Sparkling Tea
三杯酒味都唔重,亦比較細杯,勝在環境靚、服務好,打卡去一次係唔錯🤳