5天前
收工後隨意搵些野食,點知踩大伏!小食蘿蔔皮醃得唔錯,口味偏甜,可惜唔係臺臺都有。小食唔錯,但開局即巔峰,總共叫左四個菜,九個字過去只有小籠包上台,前後問左幾位服務員,三催四請下,菜品先乒乒乓乓‘砸‘上台。先勿論餐廳是否漏單,如菜品係帶住無由頭怒氣、怨氣揼上台,就餐體驗已大打折扣。再說食物質素,小籠包肉散而無形,雖皮薄但不多汁,雲吞沙煲雞不但不鮮甜潤喉,食完只覺得味精味割喉,雞肉柴如樹皮而無雞味,店員分雞似拋屍無章法,雞皮散雞骨碎,雲吞亦未食先散,所謂色香味俱失。炸大排肉質幹,油味重,相信返炸溫度時間不適當。所謂色香味俱失。大排面從上台第一秒已經坨成量子糾纏態,難解難分,入碗前並沒有順理整齊妥當,炸大排肉質幹,油味重,猶如油炸樹皮,相信返炸溫度時間不適當。最後雪菜毛豆豆皮亦是味精過濃,食材本味盡失。並非在此價錢追求完美食物,但基本食物品質服務態度亦不能達到,大失所望。一言以概括,若就餐,請先準備大量耐性及水,若非如此,則口幹心渴。