2018-12-29 234 瀏覽
每次一落船,大少爺總會朝著呢間舖頭走去,每一次都只會食完呢間就離開呢個人多區域...其實每次我都唔係好記得自己食左咩,所以今次一於寫底記住🙈排隊時其實睇唔到有邊啲丸賣,簡單來說,呢度係無餐牌無價錢嘅,排到差不多到就開始緊張,因為應該無得排到先問左問右,離遠見到話「今日有蝦丸」,大少話一定要食,咁就叫啦。兩個人三串,剛剛夠咁。蝦丸:一串四粒,入面唔係全蝦膠,係好似魚腐包住隻蝦咁的(無特別睇係咪成隻蝦),感覺用蝦膠整的會較有蝦味;豬肉丸:好夠味,但唔會太鹹,亦唔似街出面平時吃的豬肉丸/貢丸;墨魚丸:好夠墨魚味,屬平時打邊爐有機會吃到的濃味墨魚丸。三串合共$70,價錢屬偏少貴,另外不得不提,呢度一向用油炸熱啲丸,怕多油的請預備廚紙吸油,因為佢地未必會畀客的。

其實每次我都唔係好記得自己食左咩,所以今次一於寫底記住🙈

蝦丸
左二:墨魚丸,右一:豬肉丸