喜歡食的我, 成日都想食、成日掛住食, 所以即是長途跋涉, 幾遠我都甘願去試試, 亦很想寫下食評與大家分享。朋友介紹鰂魚涌有間食牛肉Burger好好味, 咁岩見到它推出團購, 所以馬上購買來試試, 果然美味!環境我大約6:00PM到達, 店內一個客人都沒有, 直到我食完都沒有客人入過來, 可能鰂魚涌在午飯時才多人。環境清靜, 天花有一盞很誇張的大吊燈, 好似有點格格不入...服務服務員和廚師都很好, 好有禮貌, 又有笑容, 給客人不錯的感覺。食物及飲品本應買了一個「至尊意大利茄蓉辣豆金裝和牛漢堡套餐」團購套餐, 但服務員話辣豆未返貨, 改磨菇得唔得還有兩片煙肉。但我不太喜歡食煙肉, 故改了泡菜。即是成個burger改了為磨菇泡菜。整個套餐包括有磨菇泡菜安格斯牛漢堡、黑松露粟米、熱蘋果蜜。食物磨菇泡菜安格斯牛漢堡的配搭很好味, 漢堡牛juicy、 磨菇爽口、醬汁酸酸地, 分量剛好、芝士香軟, 配上微辣的泡菜, 很美味的! 但........出事了!! 食食下, 食到漢堡牛內有一舊舊紙, 原來以為是包住漢堡的外紙, 但再吃下去發現不只一啖有, 連續兩三啖都有, 細仔一看, 紙是夾在牛肉裏面

服務員廚師都很好, 好有禮貌, 又有笑容, 給客人不錯的感覺。

食物及飲品
整個套餐包括有磨菇泡菜安格斯牛漢堡、黑松露粟米、熱蘋果蜜。
食物
但........出事了!! 食食下, 食到漢堡牛內有一舊舊紙, 原來以為是包住漢堡的外紙, 但再吃下去發現不只一啖有, 連續兩三啖都有, 細仔一看, 紙是夾在牛肉裏面!

我馬上請服務員來看, 服務員廚師了解, 結果他們表示很不好意思, 他們會向食品供應商了解, 還馬上整過另一份給我, 讓我試試他們新出的「極上胡麻蝦堡」。
其實我都明白應該是供應商的問題, 希望快快處理唔好有下一次, 因為真係好味, 還想再光臨!!

極上胡麻蝦堡同樣好好, 這個較清新, 味道不太濃, 生菜新鮮爽口, 加上份量剛剛好的麻醬, 不錯! 而蝦餅是隻隻新鮮蝦肉製作而成, 啖啖爽口彈牙, 口感一流, 而蝦餅應該是半煎炸, 不是全炸, 所以不太熱氣和油膩, 正!
其實我喜歡食磨菇泡菜安格斯牛漢堡多一些, 但可惜出了一點錯

黑松露粟米有很多黑松露醬, 與粟米混合起來, 味道不錯, 但太多牛油了...
飲品
以為蘋果蜜是罐裝的超甜飲品, 原來不是, 是沖製的, 還有一粒粒蘋果肉, 有驚喜!

總括而言, 環境清靜舒適、服務態度良好、食物很好美, 但出了一點錯、飲品都好!
希望下次不會再發生此事, 若有新口味都可再來試試, 給多次機會。
題外話/補充資料: 廚師覺得真的不好意思, 還主動提出處理的方法。又問我各款食物味道如何, 叫我俾意見, 攪到我好似個食評家咁, hehe!!
2013-04-10
用餐優惠