2023-03-21 627 瀏覽
「過橋麵檔」最出名梗係食霸王雞啦⋯但今日試下其他野。.見到好多人話唔好食,講真小弟覺得味道唔錯,要平反一下先.🍺「咖哩牛腩飯」HKD 64.咖哩汁聽伙記講煮左六個鐘頭,牛腩炆得好林又好入味 又多牛根🤩.咖哩偏向似巴基斯坦款式,好重香料味之餘仲有好有層次,相信因為加埋青瓜,薯仔,芹菜,洋蔥等等去煮,我覺得辣度普遍既人會覺得勁左少許(事先聲明本人係食得辣既,所以依碟完全No problem😎).🍺「巴辣雞+菜飯」HKD 71.雞肉尚算嫩滑,雞皮有厚厚的黃油,知道係冰鮮雞但唔會有「雪味」.巴辣醬其實係好多辣椒蒜蓉拼埋少少口水雞風味,對老婆🐽黎講後勁都真係有D辣,但辣度係無得揀.雞件底下墊住D芽菜可以索晒啲汁,香濃惹味,而菜飯係滿滿的小棠菜切碎,幫白飯加左口感,汁撈飯成件事好完滿
「過橋麵檔」最出名梗係食霸王雞啦⋯但今日試下其他野。
見到好多人話唔好食,講真小弟覺得味道唔錯,要平反一下先
🍺「咖哩牛腩飯」HKD 64
🍺「巴辣雞+菜飯」HKD 71