2017-08-08 190 瀏覽
大約一年前同同事嚟過,當時大家都order burger, 味道一般....今日難得有朋自遠方來,諗住呢度易訂位,決定比多次機會。12:30pm 到,由於早一晚訂位,餐廳為我安排咗卡位 - 舒服。時間尚早,全間餐廳只有兩枱人,亦只見2位女waitres。我想落order, 但其中一位一路忙,另一位金髮戴眼鏡waitress 一直只企係遠處。明明見到我舉手但扮睇唔到。等咗陣,最後都係要由較勤力嗰位take order。朋友唔係太肚餓、點咗個salad ;我就要咗個印度咖哩set lunch。食物好快到,但我發現個咖哩set 冇naan bread, 而menu 入面有,所以搵waitress。今次金髮waitress 比反應,但只係停係距離我張枱2米外。我再示意,佢先行過嚟。我:唔該係咪有naan bread 跟?Waitress: 乜嘢係naan bread ? (語氣不徍及冇表情)我:麵包 (費事講印度烤餅佢唔明)Waitress : 而家冇嫁啦喎!(𨍭身離開)再講食物,我D咖哩都ok, 但朋友個salad 超多醬,味道怪怪地,只係食咗3份1。我連餐飲都冇要就埋單,待應亦冇問。

我再示意,佢先行過嚟。

我:唔該係咪有naan bread 跟?
我:麵包 (費事講印度烤餅佢唔明)
Waitress : 而家冇嫁啦喎!(𨍭身離開)

Salad
咖哩鷄飯set