2014-07-13 320 瀏覽
今日(13-7-2014 Sun)男友仍要特別開工,我就幫佢去攞o野,橫豎都因家務起o左身,唔爭在同佢一齊食早餐啦.落到荃灣,隨意入o黎呢間食,我o地都揀o左$32.00o既歐陸式早餐,男友要煎薄牛扒+火腿煎蛋,我要蒜香雞扒+腿絲炒蛋,兩個都有蒜茸多士伴茄汁豆,又一齊加$2.00要凍檸水.落完單,最快到o黎o既係兩杯飲品,但點解一杯係茶一杯係水?我即刻話要凍檸水喎.亞姐即問落錯單?我答冇,落o岩,但俾錯.男友話OK,茶都得.亞姐話如果唔o岩飲可以換返.男友話得,冇問題,咁OK啦.然後我o地o既餐都一齊到,試少少男友o既煎薄牛扒先,其實都唔係煎,又係炸,幸好都唔o鞋同韌;而我o既蒜香雞扒呢,口感都係正常啦,而味道,冇咩蒜香; 腿絲炒蛋,炒蛋全熟冇蛋汁,而男友o既都係煎到全熟,而由於個蛋黃俾o左我食,我就食到濃濃o既蛋黃香味.而蒜茸多士就好夠味,夠到鹹,口感都脆.但睇睇件番茄同茄汁豆,新鮮 番茄薄切到呈半透明, 茄汁豆明顯比舊年少.(舊年食評: http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=2328448&tc

落完單,最快到o黎o既係兩杯飲品,但點解一杯係茶一杯係水?

然後我o地o既餐都一齊到,試少少男友o既煎薄牛扒先,

但睇睇件番茄同茄汁豆,新鮮 番茄薄切到呈半透明, 茄汁豆明顯比舊年少.(舊年食評: http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=2328448&tc=sr2&con=rvwer)最後杯凍檸水稍為甜過龍,亦剩返半杯冰,飲完一啲都唔解渴.

服務:
亞姐服務好好,就只係水吧整錯o野飲而扣少少分吧.
4.7分

環境:
呢排都好熱,就算好早都係,佢o地唔吝嗇咁開大冷氣.

3.5分
2014-07-13
$34.00 (早餐)