2015-03-30
屋企附近呢間Delight,只聽聞唔好味,今日親身試。要咗Classic Egg Benedict餐$78,latte加$10。Poached eggs其中一隻熟咗啲唔夠流心,另一隻就好流。蛋黃味道算香濃,但隱約有微微腥味,明顯係蛋源問題。配合底下的鹹香煙肉、軟熟菠菜、香脆的英式鬆餅,荷蘭汁份量剛好,classic style嚟講唔夠檸檬、牛油香但buttery質地,整體味道都唔錯,驚喜就冇乜。伴碟意大利醋沙律菜調味幾好,食完兩隻漏蛋,再食呢個就覺得清咗喉嚨膩感。Latte後上,嚟咗冇幾耐我仲食緊主食已即刻飲咗清水試咗啖,咖啡底帶微酸可接受,奶味唔夠重,泡有啲粗。果然食完份餐,放咗約10分鐘,啲泡已散同塌。但睇雜誌、食評介紹話店主拎咗好多咖啡cert、比賽得獎又做評判之類,飲完又唔覺咁勁。不過响呢區,我暫時又搵唔到有邊間整呢類早餐仲好啲。
不過响呢區,我暫時又搵唔到有邊間整呢類早餐仲好啲。