2017-09-01 103 瀏覽
忙爆想開夜車但屋企電腦系統罷工,唯有請日假來探探維修中心。電腦部件入廠後,就輪到我醫肚了。到荔枝角搵美食,不妨到工廠大廈找特色餐廳,入到呢間,裝修新淨,美式主題與背景的強勁音樂好夾,好有beat,由於到了午市,小弟一丁都獲分配臨窗卡位,感覺非常良好,叫了凍latte 和瑞士漢堡。由於我出名輪盡,一口咬漢堡只會弄得一身都係,所以用刀叉一層層食。首先,個包超鬆軟耶,包身夠挺但好易壓低,入面有火腿、雜菇、芝士、生菜,牛肉,份量足,各項目都新鮮企理,牛肉肉質實的的唔係鬆拋拋,雖肉汁唔算多,但夠牛味,沒被其他配料搶鏡,另隨包附上薯條及青瓜。凍latte咖啡味濃郁,下次應該食完包先叫,難得個包咁好味,要專心食,唔好溝亂個味道。望出窗外,荔枝角真係有好多美食,要計劃定下次接電腦部件出院時,再食咩好喇。