2021-10-10 23 瀏覽
今日7點半到,好彩地落雨唔使等位,但呢句說話遲5分鐘講就要排隊🤣一嚟就揀好個招牌雞煲bb辣加配魚標、鴨吞同鮮鮑魚,鮑魚真無得輸 $12就有一隻大大隻,好爽口彈牙唔會韌👍🏻👍🏻 另外,見到個變態辣 辣指數好高,唔個有無人真係敢挑戰呢🙊🙊魚標好重膠質,啖啖都會痴住個口,我就好鍾意呢個感覺,但同行朋友就唔鍾意,睇個人口味😀唔記得講,一揀好雞煲就會有6格調味俾你溝醬汁,左上角似係自家製xo 醬,偏辣野飲試咗特飲,jumbo真係好jumbo,上枱大到嚇咗嚇 係一杯巨大牌檸樂🤪🤪食完雞煲就轉打邊爐,加叫咗鴨血、腐竹、0.03紙豆腐、牛魔王拼盤、本地牛胸爽同蝦滑😋😋牛魔王拼盤好抵食,有成7款牛嘅唔同部位,個人最鍾意牛胸爽,廚師厚薄控制得好好,淥大概10秒就有爽口嘅感覺😚 忍唔住單點多一碟😬蝦滑由粒粒蝦打到起膠,有啲仲係原粒,食起有幾重口感,推介鴨血好似啫喱咁,唔會硬到咬唔開,Live Photo 可以見到彈下彈下🤣 0.03紙豆腐真係簿到一張紙咁,望落似蛋卷,食落似腐竹,會吸曬啲湯,所以建議湯清啲嗰陣食,感覺無咁肥🥳🥳叫咗咁多餸,驚太飽只叫多一個小食,揀咗蜜椒薯仔牛柳粒,實在揀得太啱😆 牛柳粒加

蝦滑由粒粒蝦打到起膠,有啲仲係原粒,食起有幾重口感,推介

叫咗咁多餸,驚太飽只叫多一個小食,揀咗蜜椒薯仔牛柳粒,實在揀得太啱😆 牛柳粒加咗蜜糖,口感內脆外軟,甜甜地,令人一食再食,薯仔個外層都系脆㗎👏🏻👏🏻

滿足到真係要再來一煲🙌🏻