2020-08-10
夏天入嚟西環碼頭影相,天氣咁熱唔夠半個鐘已經頂唔順,即刻搵啲嘢飲, 四五點又唔想飲咖啡,驚今晚瞓唔着失眠!所以想搵啲甜品或者輕食,如果有沙冰或者珍珠奶茶飲就好啦!咁啱經過呢間台式小店,門口都有人排隊,仲有老人家同小朋友都排緊隊...望一望原來係台式飲品!見到佢哋個個都買芋圓,未食我都忍唔住都想食埋一份!因為太口渴又有啲餓,我要飲杯招牌芋頭鮮奶 ,朋友就揀咗蜂蜜烏龍茶!排緊隊嘅時候聞到好香雞蛋仔未每個人手上都攞住一大搞到我都...呢個時候店員好熱情咁推介問我哋需唔需要嗌多份雞蛋仔!佢話佢哋嘅雞蛋仔好受歡迎😍佢特別推介朱古力雞蛋仔!我真係忍唔住!再叫多一份朱古力雞蛋仔!朱古力雞蛋仔有豐富嘅朱古力粒粒,少溶嘅狀態同雞蛋仔一齊食,香濃朱古力嘅味道,香脆內脆,真係冇介紹錯!同埋 九份芋圓仙草!店員姐姐就問糖水想要黑糖定庶糖,請問之下原來庶糖嘅味道會比較清香,黑糖會比較香濃味,味道會甜少少...平時食得黑糖糖水底多,我就想試吓啫庶糖!果然芋圓好香庶糖嘅味道,而且食落好清涼!啱晒唔鍾意食太甜既我!招牌芋頭鮮奶親眼見着有整成芋泥茸,睇啱即叫即做真係非常之新鮮,芋泥同鮮奶撈埋一齊飲,每啖食到芋泥蓉,口感
排緊隊嘅時候聞到好香雞蛋仔未每個人手上都攞住一大搞到我都...呢個時候店員好熱情咁推介問我哋需唔需要嗌多份雞蛋仔! 佢話佢哋嘅雞蛋仔好受歡迎😍佢特別推介朱古力雞蛋仔!我真係忍唔住!再叫多一份朱古力雞蛋仔!
朱古力雞蛋仔
同埋 九份芋圓仙草! 店員姐姐就問 糖水想要黑糖定庶糖,請問之下原來庶糖嘅味道會比較清香,黑糖會比較香濃味,味道會甜少少...平時食得黑糖糖水底多,我就想試吓啫庶糖!
招牌芋頭鮮奶
親眼見着有整成芋泥茸,睇啱即叫即做真係非常之新鮮,芋泥同鮮奶撈埋一齊飲,每啖食到芋泥蓉,口感豐富!
朋友大讚蜂蜜烏龍茶,蜂蜜夠清香,喉嚨有啲乾,飲完之後喉嚨好舒服,而且又解渴生津!
我終於明白呢間小店點解喺呢度咁多人排隊!食物質素好,服務態度都好好!
因為小店店員人手唔算多,所以大家想食好味嘅嘢就要耐心等待啦!