2022-08-25
見風球落波又冇落雨一於同老公出去走走👣,老公話想食上海菜諗起之前元朗食過的家上海,就即刻出發,今日我哋就去咗奧海城分店試吓,入到餐廳,有一塊大玻璃望到出面街既風境,自然光令環境更舒適🍃一如既往我乜都想食,於是我哋一人叫咗一碗麵,小籠包(4隻)、上海菜肉餛飩(6隻),下午茶可以加錢配小食,於是再加多個麻香雞絲粉皮($20)🥢🥢🥢💥麻香雞絲粉皮💥醬料香濃,粉皮夠滑,醬汁夠多,每條粉皮可以完全有醬汁加埋青瓜同雞絲,味道一流因為係加配小食,份量會比較細💥金牌小籠包💥皮薄多湯,每隻小籠包外皮唔會穿而流晒D汁,食落口滿口肉汁非常豐富👍🏻👍🏻💥上海菜肉餛飩💥見到小籠包好好味再加個餛飩滿足自己,餛飩同樣冇令我失望,皮薄餡多,肉味香濃,而且有6隻絕對抵食🥟💥上海嫩雞煨麵💥呢個麵係老公叫既,為食既我緊係即刻飲啖湯試吓,湯底夠清甜,飲完一啖再一啖😝💥雪菜黃魚煨麵💥呢個麵一上枱已經聞到陣陣魚香味,湯底煲到奶白色,食落口魚香味濃而且唔會魚腥,飲得出好足料煲,而黃魚肉滑冇骨,滿足到鍾魚既魚,最後好味到連湯都飲曬😋整體來講:環境舒適,食物質素高,而且食完唔會口喝,絕對係食上海菜既好地方
💥麻香雞絲粉皮💥
因為係加配小食,份量會比較細
💥金牌小籠包💥
💥上海菜肉餛飩💥