2010-05-18 98 瀏覽
初嘗禾牛薈後, 一想打邊爐就諗起佢喇,我本身住沙田,又唔想特登出九龍城......是日剛出左旺角買嘢,所以順路落九龍城再嘗禾牛薈喇!!!講返食物,水準keep 住無差,: 上次我去食安格斯手切肥牛我食左二碟細,今次我叫一碟大,二個人食剛剛好,好大碟牛味重,好味!!!上次我食左虎蝦, 今次我試左花竹蝦, 勁鮮甜肉質花甲皇: 無沙, 大隻, 鮮甜三色餃:一樣好食, 個人喜歡韮菜多D三文魚刺身:最驚喜, 完來而家佢地逢星期五,六都開三文魚, 仲要係挪威空運返嚟嘅, 咁就要試下喇!!一食勁新鮮一碟十幾片,好味!花膠筒:易淋,不硬,亦爽口白酒:$120, 易入口,唔酸.....喺食市叫之白酒$120我覺得抵啦!!!總括嚟講食物水準keep到, 服務週到!!!而家仲開多一層,下次我約多幾個friend book房食先,其實貴我又唔覺得算好貴,有食過九龍城幾間出名的邊爐價錢都唔平喇, 呢間算合理,起碼我食得開心!!!
講返食物,水準keep 住無差,:

上次我食左虎蝦, 今次我試左花竹蝦, 勁鮮甜肉質
花甲皇: 無沙, 大隻, 鮮甜
三色餃:一樣好食, 個人喜歡韮菜多D
花膠筒:易淋,不硬,亦爽口

沙嗲/芫茜皮蛋湯底
花甲皇