2019-11-03 78 瀏覽
同屋企人食過一次覺得唔錯,今晚又同朋友黎食下先,佢係小籠包同片皮鴨嘅fans,呢度有得任食真係好啱佢呀,哈哈。放題餐送嘅一次性餐湯,係蟲草花花膠燉雞湯,雖然係雞湯,但清清地又幾好飲喎,好怕啲杰撻撻嘅燉湯,呢個幾對胃呀。朋友揀乾燒汁大虎蝦餐($228/位),個汁辣辣地好開胃,蝦鮮甜爽口,正喎。自己揀左芝士龍蝦餐($268/位),濃濃的芝士汁配上鮮味龍蝦,真係食到舐舐脷。片皮鴨區,師傅不停出鴨,唔使搶㗎。好正,自己包可以多醬多配料,唔使怕淨返啲皮無鴨肉。好好味,一口氣食左四卷!小籠包同糯米燒賣,熱辣辣即蒸㗎。小籠包太正了,皮薄多汁,勁係要encore啦。除左點心,仲有好多冷盤同熱盤任食,個人勁推菜苗同水煮牛肉。甜品中呢個雪糕脆麻花有驚喜呀!雪糕係椰子味,又甜又香仲有椰子肉,太好味食左幾球。高力豆沙軟綿綿都好正,蕾沙湯丸煙韌香口值得食,豆沙窩餅就一般啦。仲有薑汁湯丸同酒釀丸子,前者勁薑,後者酒釀味超濃,兩樣都好對胃,又係要食幾碗,哈哈。仲有好多野食無一一影相了,平均差不多要300個人,如果喜歡食中菜,個人覺得抵食嘅,款式多味道好又唔使就住就住,仲有汽水豆漿任飲添㗎。
片皮鴨區,師傅不停出鴨,唔使搶㗎。
好正,自己包可以多醬多配料,唔使怕淨返啲皮無鴨肉。
好好味,一口氣食左四卷!
小籠包同糯米燒賣,熱辣辣即蒸㗎。
小籠包太正了,皮薄多汁,勁係要encore啦。
除左點心,仲有好多冷盤同熱盤任食,個人勁推菜苗同水煮牛肉。