2024-08-31 826 瀏覽
放工約咗Agent睇樓,睇完係堅地搵嘢食,係門口望入去依間餐廳環境好舒服、裝修都別緻,好耐都無食尼泊爾菜就試下🇳🇵~同職員傾計先知原來餐廳係2019年因疫情結業😞,近2個月重開,食到一半主廚都出嚟打招呼問下味道如何😋?真心味道真係好好👍🏻職員都好好招呼,依種味道同態度好值得大家留港消費❤️🥠印度酸奶脆球 $48每次食尼泊爾菜都會叫嘅香口小食,酸酸甜甜勁開胃,脆球內有水煮薯仔+洋蔥餡再注入滿瀉酸奶醬,紅石榴係點精之筆,增加口感之餘咬爆果下酸味好fresh!🐷西古瓦燒烤豬肉串 $98小食一定要食下串燒la,見個名咁特別就試下,以為係一串串,原來已經燒好放係碟方便食。豬肉好軟滑醃肉醃得好入味,點醬食更有異國風味,原來醬汁係尼泊爾風味辣醬,少少辣更惹味🥟招牌拌餃「 $68(5隻)/$98(10隻)見到招牌就要試試,Sauce係彩椒洋蔥甜辣撈汁,第一次食撈餃,煎餃再「索」滿醬汁超入味,每隻餃子都包入滿滿雞肉,價錢好抵食!🥔咖喱薯仔椰菜花$88咖喱都係異國菜必試~今次嘅醬汁仲係由主廚特製,夾Naan食味道更突出!軟淋淋薯仔及椰菜花夾入薄脆餅,口感同味道互相加分!🧄Naan $38我揀咗蒜蓉口味,即叫

🥠印度酸奶脆球 $48

🐷西古瓦燒烤豬肉串 $98

🥟招牌拌餃「 $68(5隻)/$98(10隻)

🥔咖喱薯仔椰菜花$88

🧄Naan $38
我揀咗蒜蓉口味,即叫即整熱辣辣上台,咬開好香蒜蓉味,淨食薄餅都好食,夾咖喱食更出色

🥘咖喱雞套餐 $158
每份套餐有肉類(自選)、印度香米、蔬菜咖喱伴碟、扁豆湯、酸奶、酸青瓜、沙律,一份有齊尼泊爾塔里主食,想體驗尼泊爾人平日嘅常餐就要試試。我覺得依個套餐有齊我想食嘅美食真係一次過滿足所有願望,咖喱好出色搭飯食好開胃(d飯好香㗎),仲有青瓜、沙律等幫助消化,我發覺我幾鍾意尼泊爾膳食,有菜有肉有飯有豆等都真係好健康!

🌹尼泊爾風味玫瑰果子配酸奶 $48
食到咁飽飽,第二個胃係時候出動!上枱見係黃色以為叫錯,原來唔係真係黃色,果子軟糯、好香玫瑰味,整體比較甜,酸奶中和下就剛剛好

🥥Coconut Lassi $38
入口幾特別香甜椰子+酸乳酪味,每啖都酸甜酸甜咁間隔著,平時飲開Mango Lassi,椰子Lassi都好飲

🥭Mango Lassi $38
朋友叫咗Mango Lassi,一貫Mango Lassi 口味,甜甜香芒好fresh,芒果Lassi 真係去邊個國家都好飲!

KTM Nepalese Restaurant
📍地址:堅尼地城加多近街71號

2024-08-29
3 分鐘 (堂食)
  • 招牌拌餃
  • 西古瓦燒烤豬肉串