2017-09-25 149 瀏覽
一向鍾情上海菜..期待上海姥姥嘅回歸..終於喺銅鑼灣JP再見面餐牌似曾相識..今次多咗啲輕量版..就好似一人份量嘅菜式..最適合多心而食量不太大嘅客人可以揀多幾款..好味指數非常高😋😋服務質素亦非常高.. 糖心蛋煙燻味非香濃..蔥油蔥嘅份量同酥比例恰到好處..令到口感非常滿足而不油膩..呢度順嫂魚羹一直係我至愛..鮮甜嘅魚加上清甜嘅筍絲..由第一口到最尾一啖都係熱辣辣的.. 嫩雞煨麵既湯滲出金華火腿香味..加上清甜嘅小棠菜..所以每次湯都會被喝一空其實水煮牛肉麵都好好食架..仲有小籠包..春卷.. 姥姥粗炒.. 雞絲粉皮...下次先再食😋糖心燻蛋 順嫂魚羹 #蔥油抄手#嫩雞煨麵燻蹄粉皮#上海菜#小籠包 #Shanghainesefood #noodles #hkfoodcrew #foodie #memoryoftaste #blogger #tasty #yummy #hkig#delicious #starving #hongkong#為食滑嘟嘟 #腌尖的的Van仔 #雲葉哈思#味道記憶
糖心蛋煙燻味非香濃..

#為食滑嘟嘟
#腌尖的的Van仔