2023-12-21
灣仔有好多隱世餐廳等住我地一一去發掘,其中呢間係我早兩日帶男朋友再去既一間#和風餃子-對於平時唔食水餃既我,煎餃係我唯一食既餃,煎得香脆既餃子,上面再加沙律醬同柴魚碎,除左正之外都無咩好講#芝麻羽手-新鮮炸好就即刻上碟,入口仲係辣咀,如果有冰凍杯啤酒,真係人生一大樂事#櫻花蝦味噌拉麵-拉麵上枱第一時間當然係飲湯,我覺得可以再濃味少少,但男朋友話已經夠🤪好啦,除左食麵要雪雪聲,呢碗麵入面有大量櫻花蛋、玉子、叉燒、豚肉角同木耳,可以講每一啖麵都可以配唔同食材,讚👍🏻👍🏻#鹿兒兒赤雞沾麵-呢個湯我一試已經愛上,濃厚雞湯,上碟時又係吹住泡泡,麵本身好索湯,所以湯只要好味就已經好夠,再加上有赤雞同半熟蛋,又係百食不厭既配搭,難怪當晚有個熟客,入黎唔使講野已經直接上菜😂