友情歲月古惑仔主題 • 有誰共鳴?餐廳位於二樓,但喺地下已經有漫畫主題嘅佈置,相當搶眼,一路走上樓梯都有漫畫佈景,就算唔係漫畫迷嘅我都影咗幾幅相打卡😝🐉猛龍過江下午茶 下午茶都幾多嘢揀,我哋就試咗兩款~包茶/咖啡~1️⃣蔣天生炸大雞髀配包皮炸鮮奶 HK$48Fried Chicken Leg & Fried Milk 呢碟等咗比較耐,我估真係新鮮炸出嚟嘅,雞髀內裏juicy,醃得夠味👍🏼 包皮炸鮮奶比我想像中仲更加好食‼️唔要炸鮮奶嘅話,店員話可以改做沙律/ 薯條~2️⃣炒金尊貴刁 HK$38Stir Fried Kway Teow 正常水準,以下午茶嚟講份量都ok!堅估唔到嘅係佢哋有cocktail serve,選擇都唔少,店員話特登請咗個bartender返嚟整‼️🥃十三妹煙燻威士忌 HK$108Smoke Whisky with Lemon, Honey 上枱之後先至開蓋,會立即有煙燻既效果,打卡一流呀!用咗大圓波冰~ 🍸丁搖咖啡馬天尼 HK$98Vodka, Espresso, Orange 橙味幾出幾香!🎉 Cocktail 做緊買一送一呀!唔飲過真係唔相信喺冰室裏有呢個質素嘅cockt
友情歲月古惑仔主題 • 有誰共鳴?
🐉猛龍過江下午茶
下午茶都幾多嘢揀,我哋就試咗兩款~包茶/咖啡~

1️⃣蔣天生炸大雞髀配包皮炸鮮奶 HK$48
2️⃣炒金尊貴刁 HK$38
Stir Fried Kway Teow
正常水準,以下午茶嚟講份量都ok!
🥃十三妹煙燻威士忌 HK$108
十三妹煙燻威士忌
🍸丁搖咖啡馬天尼 HK$98
Vodka, Espresso, Orange
橙味幾出幾香!
丁搖咖啡馬天尼
🎉 Cocktail 做緊買一送一呀!唔飲過真係唔相信喺冰室裏有呢個質素嘅cocktail飲‼️ 為咗杯cocktail,我會再想回訪🤣
2021-04-26
下午茶