2024-10-20 366 瀏覽
堅尼地城除左打卡影相之外,其實都好多好野食,今次就食呢間街坊推薦既冰室~聽到冰室以為系普通茶餐廳食下頹飯常餐,點知佢竟然系西餐廳⁉️令我最震驚既系佢竟然有威靈頓牛扒,完全激發左我既好奇心。🌸威靈頓牛柳|$128轉薯菜+$10你冇睇錯$128食到威靈頓牛扒,仲有得比你簡熟度。我就叫左3成,切開的確系3成🤞🏻本身佢系跟薯蓉但我口痕想食炸野加左$10轉薯菜,後尾先聽到店員同隔離枱講佢啲薯蓉好好食,大家有機會可以試下。講真$128唔會期望佢好食到飛上天,但呢個水準完全收貨(熟度啱、肉唔鞋、份量都唔細)酥皮之間系有磨菇同淡淡黑松露味,配既醬汁都系蘑菇醬。肉味唔重、口感軟淋,咬得愈耐會愈食到個牛味🌸香煎刺身帶子南瓜茸意大利飯|$103Risotto口感比較貼合香港人喜好偏向全熟,我自己就唔太中意食到生米口感🙈好彩呢度唔系。南瓜味道唔強但會食到南瓜蓉同個汁融為一體,甜甜地香芝士味。上面果3粒帶子系主角,完美熟度仲要好大粒。🫕餐湯:羅宋湯(可以轉酥皮!)🍹清新蘆薈百香果🍹紅豆冰食西餐飲到紅豆冰又真系幾過癮,重點系佢啲紅豆好好食,香甜軟糯絕對唔系果啲硬心紅豆🥹呢度既店員好nice,見到隔離幾枱同佢哋落單都

🌸威靈頓牛柳|$128
轉薯菜+$10

🌸香煎刺身帶子南瓜茸意大利飯|$103

🫕餐湯:羅宋湯(可以轉酥皮!)
🍹清新蘆薈百香果
🍹紅豆冰

呢度既店員好nice,見到隔離幾枱同佢哋落單都會好耐心比推薦佢客人,無論食物定服務都系一間用心經營既小店。

✨見佢好似每個月都會有唔同既優惠(外賣/堂食/生日都有)