2023-08-16
最近好多餐廳都打造成露營風格⛺️估唔到連火鍋餐廳都有😲今次約埋班朋友仔黎到露營風裝潢既打卡火鍋餐廳🍲第一次係冷氣地方camping 真係”圍爐取暖” 感覺真係好新鮮➷🪐 清甜卜卜蜆湯底係未比其他配料影響底下一定要先飲碗湯 湯底超清甜蜆既份量都好多 𢳂極都仲有 大家唔駛爭 仲唔會有沙👍🏼§🪐 手切安格斯牛小排牛小排擺盤好靚 份量比想像中多😍而且仲要唔係薄切脂肪既比例好平均 肉質鮮嫩 牛味濃郁 輕輕淥吓已經食得🤤§🪐 伊比利亞橡果豬來自西班牙高級黑毛豬 由於食橡果長大 所以帶點橡果香味肉質嫩滑 入口即溶 食多幾塊都唔會覺得膩😋§🪐 豬頸肉豬頸肉既造型好精美 砌到成朵花一樣🌹油脂會較為重啲 肉質偏向爽口😌§🪐 白鱔片打邊爐不能缺少既白鱔 見到有就一定要嗌😍爽脆既肉質加上佢既肥美 真係百吃不厭🫢§🪐 黑松露墨魚滑拼蟹子鮮蝦滑雙拼可以試晒兩款口味 好滿足🥰墨魚滑入面仲有墨魚粒🦑 好有咬口黑松露味濃 同墨魚滑好夾鮮蝦滑蝦味濃郁 面頭鋪滿蟹子 鮮味十足👍🏼§🪐 唐生菜🪐 蜂巢冷豆腐🪐 日本稻庭烏冬揀岩湯底真係好重要🧐因為配料先可以吸收晒湯既精華😋真係就咁食都已經滿足🤰🏻➷唔想夏天熱辣辣去露營 不妨約下
🪐 清甜卜卜蜆湯底
係未比其他配料影響底下一定要先飲碗湯 湯底超清甜 蜆既份量都好多 𢳂極都仲有 大家唔駛爭 仲唔會有沙👍🏼 §
🪐 手切安格斯牛小排
牛小排擺盤好靚 份量比想像中多😍而且仲要唔係薄切 脂肪既比例好平均 肉質鮮嫩 牛味濃郁 輕輕淥吓已經食得🤤 §
🪐 伊比利亞橡果豬
來自西班牙高級黑毛豬 由於食橡果長大 所以帶點橡果香味 肉質嫩滑 入口即溶 食多幾塊都唔會覺得膩😋
🪐 豬頸肉
豬頸肉既造型好精美 砌到成朵花一樣🌹 油脂會較為重啲 肉質偏向爽口😌
🪐 白鱔片
打邊爐不能缺少既白鱔 見到有就一定要嗌😍 爽脆既肉質加上佢既肥美 真係百吃不厭🫢
🪐 黑松露墨魚滑拼蟹子鮮蝦滑
雙拼可以試晒兩款口味 好滿足🥰
墨魚滑入面仲有墨魚粒🦑 好有咬口 黑松露味濃 同墨魚滑好夾
鮮蝦滑蝦味濃郁 面頭鋪滿蟹子 鮮味十足👍🏼
🪐 唐生菜
🪐 蜂巢冷豆腐
🪐 日本稻庭烏冬
揀岩湯底真係好重要🧐因為配料先可以吸收晒湯既精華😋 真係就咁食都已經滿足🤰🏻
➷
唔想夏天熱辣辣去露營 不妨約下朋友黎💁🏻♀️ 一邊嘆住冷氣一邊感受下camping既氣氛⛺️ ➷
🧸🌞 𝗖.𝗼𝗼𝗸𝗶𝗻𝗴𝗯𝗲𝗮𝗿推介指數 👉🏼👉🏼8️⃣🌟