2023-05-11
店名: 甜圓坊地址: 深水埗基隆街205號地下深水埗站A2出口,行5分鐘環境: 4/5價錢: 5/5味道: 5/5呢間台灣菜主打價廉物美,好食得黎又平,人均$80已經可以食到好飽!極力推薦佢哋嘅滷肉飯,係暫時係食過最好食嘅滷肉飯🤤手工滷肉飯❤️❤️❤️❤️❤️$40佢地嘅滷肉採用半肥瘦豬肉製成,下面嘅飯亦唔係白飯咁簡單,有特別加上左佢地嘅滷肉汁,一啖飯一啖滷水蛋,超滿足😍香酥排骨飯❤️❤️❤️❤️$50排骨炸得入味又香脆,仲有成4大舊,肉質嫩身👍🏻伴碗嘅酸青瓜味道開胃,望落唔大碗,但食落其實好飽🙈細食啲嘅可以2個人share食😂肉鬆起司蛋餅❤️❤️❤️❤️$38蛋餅加肉鬆同芝士,永遠係蛋餅嘅好拍檔,好有台灣早餐店嘅感覺,配上佢地嘅醬汁,平實而不花巧🤩招牌綜合芋香剉冰❤️❤️❤️❤️❤️$45芋圓,地瓜圓,西米,紅豆🫘,綠豆仁,珍珠,湯圓,薏仁,再淋上滿滿煉奶係冰上面,甜而不膩,而且超大碗,就算2個人share食都好飽🙈CP值極高,超推薦🥰#stitchfoodie深水埗#foodie #香港美食 #美食推介 #港島美食 #九龍美食 #食好西 #香港吃貨 #打卡美食 #生日好去處 #拍拖好去處 #香港食評 #香港餐廳推介
地址: 深水埗基隆街205號地下
香酥排骨飯❤️❤️❤️❤️
肉鬆起司蛋餅❤️❤️❤️❤️
招牌綜合芋香剉冰❤️❤️❤️❤️❤️
#stitchfoodie深水埗
#foodie #香港美食 #美食推介 #港島美食 #九龍美食 #食好西 #香港吃貨 #打卡美食 #生日好去處 #拍拖好去處 #香港食評 #香港餐廳推介 #香港小食 #香港甜品 #香港西餐 #香港中菜 #香港泰菜 #香港日本菜 #炸雞 #放題 #火鍋 #打邊爐 #香港拉麵 #香港川菜 #香港台灣菜 #珍奶 #吃貨 #hkcafe #香港越南菜