2008-12-04
因為呢排好忙,唯有唔想出九龍食,所以老婆入左黎西環同我食飯。上次鋸左排所以今次食返中菜,本人其實都幾中意食中菜!因為我係中國人= =唔知點解我覺得西環好似無咩好食,上次又同fd去過加記,覺得好食所以今次帶女朋友黎食=]下午已經打去訂左位,仲訂埋咪走雞,驚佢賣曬呀嘛!!個待應已經話好大個,我地會食唔曬,我話唔緊要,我都預左,會打包走!我地七點去到都唔算多人,但係八點半走既時候,門口就開始排隊咪走雞:一黎已經聞到香,個樣望到已經好想食,因為有D紅棗,有D紀子 o係面,紅紅地,老婆問我係未好補,我真係唔知,不過應該都有少少掛= = 我呢個無雞不歡既人,當然覺得好食,連我老婆對雞無乜辟好都覺得D雞好滑好滑,可能大家會覺得有D肥,不過雞無油就唔滑架啦!!! 同埋88蚊,我覺得面頭有大半隻雞,鋪滿曬架喎!! 抵到爛!! D糯米飯一D都唔漏!又唔硬,必食! 所以就算我地2個入食唔曬,都要叫!!最多打包繼續食!!蝦糕炒蓮藕片:好惹味,好香,好爽!不過蝦糕 其實係蝦醬XD 都幾好味。 中意食濃味野既可以試下!!另類蔬菜之選!!薑蔥焗小排骨:都係香口野,細細粒排骨,易入口,炸左好香口,加埋D薑蔥,香
下午已經打去訂左位,仲訂埋咪走雞,驚佢賣曬呀嘛!!
我地七點去到都唔算多人,但係八點半走既時候,門口就開始排隊
薑蔥焗小排骨:都係香口野,細細粒排骨,易入口,炸左好香口,加埋D薑蔥,香,不過薑蔥味唔出。 比起之前兩個,佢比較遜色。不過仍然係好味
加埋一罐可樂,200蚊有找。 仲有2個合打包! 打包個2盒,如果賣返出去,隨時賣到70-80蚊!! 好誇張!!
去左2次,服務都非常好
一定會同老婆再去,試曬佢D野!!! 非常出色既中菜館!!