2012-11-26 223 瀏覽
見到網上評價咁高,而我又係愛食蛋嘅人士,便到來試試。芝士玉子燒一上碟已聞到濃濃蛋香,表面富光澤,已令人食指大動!第一啖食蛋嘅部份。蛋好滑溜,入面嘅蛋漿帶點流質,時間控制得好完美嘅一透熟!味道有驚喜!非一貫嘅死甜,蛋味濃,而且微甜之餘帶咸香。甜咸俱全,真係好正。整個玉子燒有好多蛋嘅折層,相信落咗唔少雞蛋,一層層蛋嘅效果整得好靚(我認都幾考功夫?),食落好有層次感,不單調。開始食到中間,嘩,入面嘅芝士十分澎湃地洶湧出黎,芝士迷如我見到未食已十分興奮!滿滿嘅芝士配上高水準滑蛋,十分好味,推薦!另外,估唔到伴碟既白蘿蔔蓉+醬油都有驚喜!白蘿蔔蓉清甜,淋上自家自調嘅豉油,作為玉子燒嘅點綴,清新好味。平時我係一滴豉油也不沾,因為唔鐘意,例如蒸魚一般家庭/茶樓都會淋豉油,而我就唔會。不過呢個豉油竟然令我覺得好好味。東洋卷幾特別既卷物。軟軟的班戟皮包著大量混上少許沙拉醬嘅脆卜卜蟹籽,軟熟嘅牛油果(唔會太生,未夠熟嘅牛油果無咁好食而且較硬身爽口,呢度嘅則軟熟淋甜,細節都做得好要俾個讚),加上入味嘅鰻魚,呢個組合配搭得好食。好鐘意佢個班戟皮,軟得黎富彈性,有蛋味。又一推薦!Menu玉子燒仲有原味、雜菌、河
見到網上評價咁高,而我又係愛食蛋嘅人士,便到來試試。

大大份,樣子漂亮
芝士洶湧
一上碟已聞到濃濃蛋香,表面富光澤,已令人食指大動!
味道有驚喜!非一貫嘅死甜,蛋味濃,而且微甜之餘帶咸香。
甜咸俱全,真係好正。
滿滿嘅芝士配上高水準滑蛋,十分好味,推薦!

另外,估唔到伴碟既白蘿蔔蓉+醬油都有驚喜!
好好味既蘿蔔蓉加豉油
不過呢個豉油竟然令我覺得好好味。

好味
幾特別既卷物。
好鐘意佢個班戟皮,軟得黎富彈性,有蛋味。
又一推薦!

Menu
salad
不同口味選擇
玉子燒仲有原味、雜菌、河蝦、海膽、蟹肉。
下次要試埋其他味同埋set lunch。
大大份,樣子漂亮
芝士洶湧