晚市木桶噴泉邊爐就有好多人介紹,咁午市又點呢? 今次兩支弓嚟食午市,都有意外驚喜,餐廳抵食好坐有誠意呢到午市一人象鼻火鍋既叫法:喺一味主食,即豬、牛、羊、海鮮四簡一,另叫三種火鍋配料,最後烏冬或薯粉2選1,若加錢可轉馬來西亞麵。最推介蕃茄湯底,初頭上果陣仲以為喺麻辣湯底到咗,點知一聞喺特濃嘅蕃茄湯底,濃郁入味。鍋細細,入面的配料再加埋蔬菜盤,份量都相當足夠。一出電梯門就感覺到餐廳的主題,係街場成日見到既綠色鐵線圍網。環境很舒服,街場主題視覺上舒服而且新鮮,窗邊卡位落地玻璃感覺開揚。最重要喺,樓頂夠高,通風幾好,感覺冇乜平時打邊爐最驚嘅又大煙又迫。牆上面有掛住波衫,籃球足球,店舖被訪介紹之類的裝飾。第一個餐$58湯底 : 蕃茄主菜 : 肥牛配料 : 蓮藕餃 + 辣椒牛丸 + 蝦丸 + 烏冬其中辣椒牛丸最有特色,中間釀入辣椒令辣味由內而外咁滲出嚟,唔似就咁點辣椒豉油得表面一層辣。你喺一食就知唔係坊間買到既普通牛丸,再睇番餐牌介紹先見到喺自家手打丸,名副其實。蝦丸都係非常香口入味,彈牙而且重蝦乾味。肥牛中上,我鍾意另一個餐的黑豚肉多啲。最後蓮藕餃就普普通通,食落淡淡地,勝在口感爽爽地都唔錯。

最推介蕃茄湯底

牆上面有掛住波衫,籃球足球,店舖被訪介紹之類的裝飾。

第一個餐$58
湯底 : 蕃茄
主菜 : 肥牛
配料 : 蓮藕餃 + 辣椒牛丸 + 蝦丸 + 烏冬

其中辣椒牛丸最有特色

附送的蔬菜盤配料多樣,份量不少,慢慢食一定夠。

蕃茄湯煮烏冬好入味。蔬菜盤有栗米、蘑菇、金茹、鮮蕃茄和一大扎菜。

另一個餐$68
湯底 : 麻辣湯底
主菜 : 西班牙黑豚肉
配料 : 響鈴 + 芝士獅子狗 + 莞茜餃 + 蕃薯粉

個人覺得黑豚肉比肥牛好小小,其實兩種都比一般快餐店新鮮好多,塊塊分明。

響鈴超好食極推介
,大大條好香口,唔食走寶。莞茜餃個人覺得唔夠重手,芝士獅子狗就正常。

蕃薯粉喺似粉絲果隻,較幼身。

友人唔食得辣,而佢都覺得個麻辣湯底唔算辣,辣可以加湯好快就會稀釋到。

最後$20加咗杯椰汁紅豆冰,冰打得好碎,椰汁味好出,正。

坐窗口位非常舒服,4個人感覺寛敞,午市人亦唔多,價錢平,下次再來就試埋個木桶噴泉火鍋!
2018-11-13
  • 辣椒牛丸