2021-10-07 307 瀏覽
好耐無同女友週末食brunch啦!今日揀左尖沙咀既Iberians,主要想試西班牙全日早餐同油條🤩。餐廳位於南洋中心同新文華中心中間既小巷,位置有少少偏僻🤣整體地方頗大,枱既份佈唔會令人有一種地方擁擠既感覺,空間感好足夠。自已好鍾意地板既pattern,連碟都係呢個pattern😍- 西班牙全日早餐食材非常豐富,主要包括西班牙蛋餅、薯仔沙律、大啡菇、酸種麵包、香腸、蜜瓜配巴馬火腿。蛋餅加入香蔥,味道更香。至於巴馬火腿鹹香十足,配上清甜既蜜瓜可謂天作之合。- 酸種麵包(煙三文魚及酸忌廉)酸種麵包外層脆身,內層煙韌帶點酸香。整片麵包塗上酸忌廉,另外煙三文魚亦幾大片,健康之餘又好味😋以上兩款brunch都附送餐湯。- Ice Mocha & Ice Hazelnut Latte食brunch點會少得一杯完美嘅咖啡!我同女友分別叫咗Mocha同Hazelnut Latte。- 西班牙油條Iberians既油條係最經典嘅原味,油條蘸上大量砂糖😝,味道外脆香甜,入面軟稔唔黏牙。- 加泰羅尼亞焦糖奶凍賣相同焦糖燉蛋幾乎一模一樣,不過焦糖奶凍係凍食😆。表面既焦糖好香脆,入面既奶凍非常軟滑。西班牙既全日

- 西班牙全日早餐
西班牙全日早餐

- 酸種麵包(煙三文魚及酸忌廉)
酸種麵包 - 煙三文魚及酸忌廉

以上兩款brunch都附送餐湯。

Iced  Mocha
Iced  Hazelnut  Latte

- 西班牙油條
西班牙油條

- 加泰羅尼亞焦糖奶凍
加泰羅尼亞焦糖奶凍

西班牙既全日早餐比起英式早餐更加豐富,食材截然不同,頗有新鮮感。甜品更加係錦上添花!
2021-09-26
西班牙全日早餐