2020-03-16 58 瀏覽
平時見到呢間餐廳都幾多人食,所以今日book左同男朋友去試試佢~不過因為佢成間餐廳都係開放式,所以會有蚊,怕既朋友要留意。但除左呢樣野之外,環境都佈置得幾靚~坐低無耐,店員就會比一少碟青瓜做前菜,清清地,唔重味。呢到都幾多野食揀,有平時成日食到既咖哩,檸檬魚等等,都有啲比較少見既野,例如魔鬼魚呢啲~因為唔想諗食咩,所以我地又叫左二人餐哈哈。先黎甜柚鮮蝦沙律,雖然當日既柚唔算好甜,不過都新鮮有水份。蝦肉普通,但係沙律好新鮮。佢地用既醬汁都比較清,同平時食既泰國野唔太同。沙律入面有椰菜,芽菜,蘿蔔,車厘茄等等,好清新。泰式燒豬脾仔燒得幾香,豬肉上面既醬汁有少少甜甜辣辣,幾惹味。加上伴碟同可食用既自家種植既小茴香,就更加香口啦!值得一提既係,豬脾仔下面都有啲青菜,可能係豬脾仔既汁流左落去,所以其實都幾好食,而且同樣好新鮮。炒通菜又係十分清,通菜新鮮~最後係主角椒鹽魔鬼魚,雖然唔大隻,但佢炸到十分香脆,變左成隻魚都可以食落肚。估唔到魔鬼魚肉既口感唔差,仲唔會有怪味添。點魔鬼魚既醬汁有兩款,呢個醬應該算係今餐入面最濃味既東西了。不過加埋魔鬼魚同上面既甜椒一齊食,balance得好好!我地叫左黑啤

坐低無耐,店員就會比一少碟青瓜做前菜,清清地,唔重味。

炒通菜又係十分清,通菜新鮮~

我地叫左黑啤同水蜜桃味啤酒,水蜜桃啤酒幾特別,唔會到到都飲到。我發現呢到好多酒類既飲品都幾特別,下次仲想試下加左乳酸個隻!
2020-03-13
  • 椒鹽魔鬼魚