2018-11-08
話説日前跟大隊去左大舘參觀後,心想好似好耐無係附近覓食,又口痕想鋸扒,就用app睇下附近有咩特別既扒房~~原本想再試La Vache~~點知去到門口先發現原來間野開左甘耐仍然火爆,見附近有間Argentina Steakhouse,就抱住一試無妨既心情入去試試~~可能由於時間尚早,加上Soho附近太多餐廳,當晚現場食客唔多,座位寬闊得黎燈光亦有格調~~睇完餐牌點完菜,首先登場既係,前菜 - Eggplant w/Tomato Sauce & Cheese~~蘑菇配上番茄及芝士混合既醬汁,酸甜得黎十分惹味~~~作爲前菜十分適合~~~一個字“讚”~~我同友人分別叫了Sirloin Steak (250gm) 同 Lamb Rack w/Mint Sauce,全部要Medium, 首先講講Sirloin,塊扒本身夠juicy~~但中間部分較生,並且有少許部分較"Un"~~~(P.S.原來叫大分量d既扒餐會有侍應專門serve你)~~相比之下,友人所點既Lamb Rack w/Mint Sauce肉味較濃,對煎煮既拿捏較爲準確~~埋單人均約$300幾,係Soho黎講鋸扒算合理水平,鐘意特別扒房
埋單人均約$300幾,係Soho黎講鋸扒算合理水平,鐘意特別扒房既朋友不妨一試~~
Sirloin Steak (250gm)
Lamb Rack w/Mint Sauce