2019-03-16 65 瀏覽
今晚同朋友出旺角買game,行過附近見到有間係企喺到食既日本餐廳,款式唔少又唔算貴。等左一陣就入得,香港寸金尺土,鋪租又貴,立食真係慳返唔少位。鮮蝦味噌湯,少少咸,好香濃既蝦味。特選三文魚盛合,愛好三文魚既人推薦叫呢個,因為已經有哂魚腩、火炙同辣幾款既味道。大滿足海膽特盛(迷你),對我地啲佬香講堅係細碗,但係咁先顯得出海膽既矜貴,味道濃厚甘甜。之後叫左堆壽司,唔續一講了。中吞拿魚腩,中拖羅脂肪比較高,恰到好處既魚油脂非常甘香。本鮪赤身,由於呢個部位係鮪魚最具結實,所以油脂少,肉質帶少許咬口。火炙左口魚,特別在燒完煙煙韌韌,無平時食開既咁油膩。海膽軍艦,由於食完海膽飯想再食多少少海膽,所以轉食軍盤 (PS紫菜係脆的)碎蔥吞拿魚腩手卷,蔥花既香味可以消去油脂既油膩,再加上脆皮既紫菜,正!喜之次壽司,本身Kinki就係貴既海鮮唔係好多地方有,所以見到有即刻叫左件,肉質比較結實,火槍炙燒一下外皮,可以令油脂更出。

鮮蝦味噌湯,少少咸,好香濃既蝦味。
鮮蝦味噌湯

特選三文魚盛合

大滿足海膽特盛(迷你)

之後叫左堆壽司,唔續一講了。
中吞拿魚腩,中拖羅脂肪比較高,恰到好處既魚油脂非常甘香。
火炙左口魚,特別在燒完煙煙韌韌,無平時食開既咁油膩。

海膽軍艦

碎蔥吞拿魚腩手卷

喜之次壽司
2019-03-14
鮮蝦味噌湯
特選三文魚盛合
大滿足海膽特盛(迷你)
海膽軍艦
碎蔥吞拿魚腩手卷