2023-07-09
元朗地膽帶我黎,如果唔係我都唔識路呀佢喺馬田村嘅村屋入面,餐廳地點好開陽,除咗室內仲有室外,係友善寵物嘅餐廳呀🐶入到室內,帶有民族風既裝修好吸引我,而且坐位之間唔會過迫👍🏻我同朋友坐嗰個卡位已經有幅打卡牆😂🔸菠蘿沙冰($68)超好飲呀,飲得出係新鮮嘅菠蘿打出嚟唔係糖水,係呢個炎熱嘅夏日真係好消暑👍🏻🔸凍泰式奶茶($48)朋友飲,佢話係好道地既泰式奶茶咁,但又唔會過甜,岩番香港人口味👍🏻同埋佢好鍾意既民族風既杯😂🔸柚子沙律($98)好鍾意食柚子沙律,酸酸甜甜好開胃🔸馬莎文咖喱牛坑腩配薄餅($178)超有誠意嘅咖喱,唔會係好辣,件件牛腩都非常軟淋唔會痴牙👍🏻薄餅酥軟,送咖喱真係一流🔸沙嗲串燒(豬、雞、牛)(@$38/2串)可以2串咁叫,選擇即刻多左,諗都唔諗簡哂😂我地覺得雞肉好好食,唔使點沙嗲已經好夠味道👅🔸馬拉盞炒飛天通菜($98)原本想叫個菜食下平衡下,但結果我地係食得最少😂我自己覺得辣左少少,不過都非常惹味👍🏻🔸酸辣青檸明爐魚($228)超級足料,魚下面有椰菜肉碎粉絲墊底,而且餐廳仲會再另外比多碗湯你,可以一路食一路加,咁就keep住都係熱食啦😌最尾都要讚吓餐廳職員,佢哋唔會一次過上
🔸菠蘿沙冰($68)
🔸凍泰式奶茶($48)
🔸柚子沙律($98)
好鍾意食柚子沙律,酸酸甜甜好開胃
🔸馬莎文咖喱牛坑腩配薄餅($178)
🔸沙嗲串燒(豬、雞、牛)(@$38/2串)
🔸馬拉盞炒飛天通菜($98)
🔸酸辣青檸明爐魚($228)
最尾都要讚吓餐廳職員,佢哋唔會一次過上晒啲菜,等我哋食咁啲先再上,可以保持到食物嘅熱度👍🏻而且我個日去係閒日夜晚但都已經坐滿7成,可以知道幾多識路人仕黎😊