2024-08-02
好耐冇嚟銅鑼灣的Shari Shari。我今次坐喺長枱最右邊貼牆位置,背後已經係另一枱食客,感覺少許壓迫(當時係平日下午3點滿座),但都理解店舖不大,冇太放上心。比錢嗰陣(Shari Shari係先比錢),因為位男店員放低張單喺枱面已經好吃力,我轉身伸手將錢連積分卡遞比佢,然後等等下突然枱面有野飛過嚟,望真一眼係自己張積分卡。佢一野丟咗張卡過嚟。.雖然我明白你地店舖細,但真係要做到向客人丟野嗎?就算係一般人,丟野比人真係一d尊重同禮貌都冇,更何況你做生意?如果你地店員自己根本唔夠位行去每一張枱,就唔好放到d枱櫈咁密,你地根本冇地方擺咁多張。丟野過嚟呢一下真係令我好嬲好失望,真係一秒冇哂食慾,一陣我叫嗰份刨冰係咪都會丟過嚟?丟積分卡嗰位哥仔,我希望你注意一下自己嘅態度,由頭到尾我淨係感受到你嘅不耐煩,我係嚟食野定受你氣?借此都表揚一下帶位姐姐笑住接客感覺友善希望可以keep住。.如果唔介意服務質素參齊同座位窄少少同等位要街外污煙漳氣咁等的話,可以一試。食物無罪,真心激推茶系刨冰。.第一間食的Shari Shari就係銅鑼灣呢間。由未搬嚟而加呢間舖之前就已經不時去食,見住而加好多人都嚟食又
第一間食的Shari Shari就係銅鑼灣呢間。由未搬嚟而加呢間舖之前就已經不時去食,見住而加好多人都嚟食又不斷開分店真係好開心。但今次真係太失望,以後冇乜特別都唔會再嚟銅鑼灣Shari Shari。
最後送上今次叫嘅焙茶抹茶刨冰($140),唔係丟過嚟實在太好了。外面是焙茶,頂係抹茶cream,內裏係抹茶同餅碎(配料原本仲有白玉但我走咗)。茶味真係好濃但唔苦澀,不過整體抹茶味比較重,食落第一秒焙茶,然後就是抹茶。呢款食一次夠。加上今次嘅待遇,覺得唔值。
p.s. 希望可以將焙茶黃豆粉轉做常駐menu(每間舖都係)🙏