餐廳: 誠記
資訊:

其實好多街市都有隱大廚,加埋佢地既鑊氣都未必係咁易搵,之後推薦大家黎誠記食我至愛既麵(仍然係我依家既首選),食下食下仲有好正既野忍唔住再推咁我就唔晒時間影門面、樓面、餐牌個啲咁就俾大家知埋個價啦沙爹乾炒牛肉公仔麵 配凍飲$47 配大凍飲$49有留意既都知,誠記既沙爹出晒名又濃又好味佢既炒公仔麵都好值得討論,因為佢乾炒得幾好,唔會一浸油係底,幾乾身得黎濃既沙爹仲有撈係啲公仔麵度,好正加埋鑊氣某程度上仲正過沙爹既湯麵佢既配菜會令你覺得更夾而唔會奇怪,牛肉正常,個角燶燶地幾正既嫌唔夠重口味加少少自家製豆瓣醬(少少好喇多左咸死你),特別係啲牛肉,吊吊味都好好味椒鹽豬扒飯 配凍飲$51 配大凍飲$54我好肯定話你知,你見到佢碟椒鹽豬扒飯,你下一次一定會叫勞蘇食推介 —— 椒鹽豬扒飯椒鹽梗係唔止椒鹽咁簡單,有葱、蒜、葱頭、洋蔥、青椒等等,爆香曬超正超有風味豬扒唔係好粉個啲,好腍好好味最強重點黎喇,佢碟飯加埋甜豉油,彌補左成碟飯欠缺既甜味,當你覺得白飯太淡,甜豉油加爆左既配料超正極細心,相當好味,而好味得有層次,係必食之選試下佢既熱奶茶,相當普通,唔特別滑,茶味唔夠,無咩特別不過算係咁啦,咩都贏晒咩
),食下食下仲有好正既野忍唔住再推
咁我就唔晒時間影門面、樓面、餐牌個啲

咁就俾大家知埋個價啦

沙爹乾炒牛肉公仔麵 配凍飲$47 配大凍飲$49

有留意既都知,誠記既沙爹出晒名又濃又好味
加埋鑊氣某程度上仲正過沙爹既湯麵

沙爹乾炒牛肉公仔麵

加左豆瓣醬

椒鹽豬扒飯 配凍飲$51 配大凍飲$54

我好肯定話你知,你見到佢碟椒鹽豬扒飯,你下一次一定會叫

勞蘇食推介 —— 椒鹽豬扒飯
豬扒唔係好粉個啲,好腍好好味
極細心,相當好味,而好味得有層次,係必食之選

椒鹽豬扒飯

椒鹽x蒜x葱頭x飯

椒鹽豬扒

熱奶茶

試下佢既熱奶茶,相當普通,唔特別滑,茶味唔夠,無咩特別
不過算係咁啦,咩都贏晒咩,坦白講,誠記已經無得輸

#其他野自己試啦唔通要我寫三篇咩
#誠記炒飯其實好多人食